Ο Ναύαρχος (2008)

36 Προβολές
Published
Η ταινία ξεκινά με την αναμέτρηση μιας ρωσικής ναρκοθέτιδος και του γερμανικού πολεμικού πλοίου. Μετά από σκληρή μάχη, στη Θάλασσα της Βαλτικής, το γερμανικό πλοίο ανατινάσσεται στον αέρα. Τότε, ο Τσάρος Νικόλαος Ρομανόφ ανεβάζει τον Κολτσάκ στη βαθμίδα του Διοικητή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Καθώς κατευθύνεται στην Κωνσταντινούπολη, ο Αλέξανδρος Κολτσάκ μαθαίνει για την επανάσταση και επιστρέφει στην Ρωσία. Εκεί, ο Κερένσκι (ηγέτης της Προσωρινής Κυβέρνησης) του προτείνει να αναλάβει το Υπουργείο Αμύνης, αλλά ο Κολτσάκ αρνείται αυτή τη θέση και ζητά να σταλθεί στις ΗΠΑ για να βοηθήσει τους Σύμμαχους στον πόλεμο κατά των Γερμανών (Α\' Παγκόσμιος Πόλεμος).
Ενώ γίνονται όλ\' αυτά, ο Κολτσάκ ερωτεύεται την Άννα, σύζυγο του συνεργάτη του, Σεργκέι Τιμίρεφ - ο Κολτσάκ είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Όταν ξεκινά η γνωστή Οκτωβριανή Επανάσταση, ο Κολτσάκ βρίσκεται στη Σιβηρία, όπου συναντά ένα ικανό στρατηγό, τον Βλαντιμίρ Κάππελ, ο οποίος αναλαμβάνει την ηγεσία τον αντικομμουνιστικών δυνάμεων.
Αν και οι δυνάμεις των Λευκών είχαν επιτυχία, η Τσεχική Λεγεώνα του Γάλλου στρατηγού Ζανίν παραδίδει τον Κολτσάκ στους Κόκκινους, όσο ο Ναύαρχος βρίσκεται στον δρόμο για το Ιρκούτσκ (πήγαινε να μεταφέρει εκεί την πρωτεύουσα του) και περίμενε τις δυνάμεις του Κάππελ. Οι Κόκκινοι τον φυλακίζουν μαζί με την Άννα και τον Βίκτορ Πεπελάγιεφ, Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης του Κολτσάκ.
Καθώς ο Κάππελ πλησιάζει το Ιρκούτσκ, μαζί με το άλογο του πέφτει σε παγωμένο νερό, γι\' αυτό και αναγκάζεται να κόψει το ένα του πόδι. Όταν φτάνει στο Ιρκούτσκ, οι Κόκκινοι εκτελούν τον Πεπελάγιεφ και τον Κολτσάκ, τελευταία επιθυμία του οποίου ήταν η αποστολή της συζύγου του και της Άννας στο Παρίσι, και ρίχνουν τα πτώματα τους στον ποταμό Ανγκαρά. Οι δυνάμεις του Κάππελ απωθήθηκαν.
Η ταινία περιστρέφεται στις αναμνήσεις της Άννας, η οποία στο τέλος βρίσκεται σε σοβιετικό στούντιο ως κομπάρσος, την οποία όμως ο σκηνοθέτης αρνείται να δεχτεί, παρά τα καλά χαρακτηριστικά του προσώπου της.
Σκηνοθεσία: Andrey Kravchuk
Σενάριο: Zoya Kudrya, Vladimir Valutskiy
Ηθοποιοί: Konstantin Khabenskiy, Elizaveta Boyarskaya, Sergey Bezrukov, Vladislav Vetrov
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει