Ο Μετανάστης (1965) Αλέκος Αλεξανδράκης, Αντιγόνη Βαλάκου

52 Προβολές
Published
Κοινωνική ηθογραφία του 1965 σε συμπαραγωγή Κλέαρχος Κονιτσιώτης και Σκούρας Φιλμ. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Νέστορα Μάτσα και η μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου. Πρωταγωνιστούν ο Αλέκος Αλεξανδράκης , η Αντιγόνη Βαλάκου , η Τασσώ Καββαδία , η Ελένη Ζαφειρίου , η Μαρίκα Κρεββατά , ο Χριστόφορος Νέζερ κ.α. Η ταινία έκοψε 140.218 εισιτήρια και ήρθε 44η ανάμεσα στις 101 ταινίες της χρονιάς.
Υπόθεση : Ο Θανάσης, ένας φτωχός νησιώτης, ζει με τη μητέρα του και τις τέσσερις αδελφές του. Δουλεύει στα καράβια αλλά τα λεφτά είναι λίγα και μόλις φτάνουν για να ζήσουν. Εκτός, όμως, από τις οικονομικές δυσκολίες έχει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα των αδελφών του, που είναι ανύπαντρες και χωρίς προίκα. Έτσι αναγκάζεται να φύγει για την Αμερική. Έχει ακούσει πως εκεί τα λεφτά βγαίνουν εύκολα και είναι πολλά. Φεύγει λοιπόν αφήνοντας την οικογένεια του και την κοπέλα που αγαπά. Επιστρέφει στον τόπο του μετά από χρόνια εργασίας στο εξωτερικό. Δεν έχει γίνει πλούσιος, αλλά με πολλές στερήσεις και σκληρή δουλειά έχει καταφέρει να εξοικονομήσει λίγα χρήματα για να περάσει άνετα τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Παράλληλα έχει φροντίσει να στηρίξει οικονομικά τις αδελφές του ώστε να παντρευτούν. Στο τέλος, δίνει όλες τις οικονομίες του και ξεψυχά στο γαμήλιο γλέντι της μικρότερης αδερφής του.
Η ταινία είναι κινηματογραφική διασκευή των διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη \"Ο Αμερικάνος\" και \"Τύχη Από Την Αμερική\".
Συμμετείχε (εκτός συναγωνισμού) στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1965.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει