Πικρό Ψωμί (1951)

168 Προβολές
Published
Ειδοποίηση:

Το Παρών Περιεχώμενο Δεν Έχει Σκοπό Την Παραβίαση Τών Πνευματικών Δικαιωμάτων, Δεν Έχω Κανένα Κέρδος Από Αυτό, Τα Πνευματικά Δικαιώματα Ανήκουν Στους Δημιουργούς Του Έργου Και Μόνο, Το Συγκεκριμμένο Έργο Που Αναρτήθηκε Έχει Σκοπούς Μόνο Διασκέδασης Του Συνόλου Μάς, Και Τίποτα Παραπάνω.

Ταυτότητα:

Τίτλος: Πικρό Ψωμί,
Έτος: 1951,
Χρώμα: Ασπρόμαυρο-(Α/Μ),
Διάρκεια: 80 Λεπτά,
Είδος: Μεγάλου Μήκους - Κοινωνική - Δραματική,
Μουσική Σύνθεση: Αργύρης Κουνάδης,
Μοντάζ: Αιμίλιος Προβελέγγιος - Αντώνης Καρατζόπουλος,
Διασκευή Σεναρίου: Γρηγόρης Γρηγορίου,
Σκηνογραφία: Μίμης Κέντακας,
Σενάριο: Ίντα Χριστινάκη,
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Γρηγορίου - Ντίμης Δαδήρας,
Παραγωγή: Ολύμπια Φίλμ-(Παναγιώτης Δαδήρας).

Υπόθεση:

Ένας Φτωχός Οικοδόμος Προσπαθεί, Με Την Βοήθεια Της Γυναίκας Του, Να Μεγαλώσει Τα Τρία Παιδιά Του. Όταν Θα Σκοτωθεί Σε Εργατικό Ατύχημα, Λόγω Προβλημάτων Υγείας Που Αντιμετόπιζε Από Καιρό Χωρίς Ποτέ Να Το Φανερώσει Σε Κανέναν, Ο Μεγαλύτερος Γιός Του Θα Αναλάβει Να Θρέψει Την Υπόλοιπη Οικογένεια, Αντιμετωπίζοντας Όλες Τις Δυσκολίες. Ο Άλλος Γιός, Όντας Ανάπηρος Στα Δύο Του Χέρια Από Την Κατοχή Λόγω Χειροβομβίδας, Δεν Αντέχει Το Βάρος Που Δίνει Στους Δικούς Του Ανθρώπους Και Αυτοκτονεί. Η Μητέρα, Η Οποία Υποφέρει Από Αρθρίτιδα, Βλέπει Τα Δύο Της Χέρια Να Αχρηστεύονται Ημέρα Με Την Ημέρα. Ο Μικρότερος Γιός Εγκαταλείπει Το Σχολείο Και Ρίχνεται Με Την Σειρά Του Στην Βιοπάλη.

Ηθοποιοί:

Ελένη Ζαφειρίου, Ίντα Χριστινάκη, Μιχάλης Νικολόπουλος, Άλκης Παππάς, Στράτος Φλώρος, Νίκος Παντελίδης, Αλέκος Κουρής, Δήμος Σταρένιος, Γιώργος Νέζος, Παντελής Ζερβός, Σοφία Αρσένη, Κίμων Σπαθόπουλος, Γιώργος Μεσαλάς, Ανδρέας Λοχαΐτης, Μάνος Φαρατζιάν, Γιώργος Φούντας, Γιώργος Σταυρακάκης.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει