Ο Πατούχας (1972)

270 Προβολές
Published
Ειδοποίηση:

Το Παρών Περιεχώμενο Δεν Έχει Σκοπό Την Παραβίαση Τών Πνευματικών Δικαιωμάτων, Δεν Έχω Κανένα Κέρδος Από Αυτό, Τα Πνευματικά Δικαιώματα Ανήκουν Στους Δημιουργούς Του Έργου Και Μόνο, Το Συγκεκριμμένο Έργο Που Αναρτήθηκε Έχει Σκοπούς Μόνο Διασκέδασης Του Συνόλου Μάς, Και Τίποτα Παραπάνω.

Ταυτότητα:

Τίτλος: Ο Πατούχας,
Έτος: 1972,
Χρώμα: Ένγχρωμο,
Είδος: Μεγάλου Μήκους - Ηθογραφία,
Διάρκεια: 85 Λεπτά,
Μοντάζ: Γιώργος Τριανταφύλλου,
Μακιγιάζ: Έφη Αρβανίτη,
Φωτογράφος: Δημήτρης Χατζηπάρας,
Ηχολήπτης: Βαγγέλης Φραγκιαδάκης,
Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Μουραμπάς,
Τραγούδι: Κώστας Μουντάκης,
Αρχική Πηγή Σεναρίου: Γιάννης Κονδυλάκης,
Αρχική Πηγή Σκηνοθεσίας: Γιάννης Κονδυλάκης,
Διασκευή Σεναρίου: Γιώργος Παπακώστας,
Διασκευή Σκηνοθεσίας: Γιώργος Παπακώστας,
Παραγωγή: Τάσος Γιαννόπουλος.

Υπόθεση:

Στην Κατεχώμενη Νήσο Από Τους Τούρκους Την Κρήτη, Ο Μανωλιός Ο Μοναχογυιός Του Νικολή, Το Καμάρι Της Οικογένειας Του, Επιστρέφει Στο Χωριό Του, Μετά Από Πολλά Χρόνια Που Έλειπε, Βοσκόντας Πρόβατα Στα Βουνά Της Κρήτης. Ο Πατέρας Του Είναι Ξετρελλαμένος Από Τον Ερχομό Του Γυιού Του. Την Κυριακή Γίνονται Βαφτίσια, Και Νονός Αντί Για Τον Νικολή, Γίνεται Ο Γυιός Του Ο Μανωλιός, Τα Κάνει Όμως Θάλασσα, Μπερδεύοντας Την Τελευταία Στιγμή Το Όνομα Του Παιδιού, Και Αντί Για Αγλαΐα Το Βαφτίζει Ονομάζωντας Το Αχλαδία. Ακολουθεί Μεγάλο Πανηγύρι Πρός Τιμήν Του, Όπου Ο Μανωλιός Γνωρίζεται Με Μία Πολύ Όμορφη Κοπέλα Του Χωριού Την Πηγή, Και Λέει Στον Πατέρα Του Πώς Θέλει Να Την Παντρευτεί. Την Επόμενη Ημέρα Γίνονται Τα Προξενιά, Δεν Περνάει Όμως Πολύς Καιρός, Και Ενώ Έχουν Ήδη Ξεκινήσει Οι Απαραίτητες Προετοιμασίες Για Τον Γάμο, Ο Μανωλιός Αλλάζει Γνώμη Και Αρχίζει Να Καλοβλέπει Σε Νέους Ορίζωντες, Τσακώνεται Με Τον Πατέρα Του, Και Φεύγει Από Το Σπίτι. Έπειτα Όμως Από Μακροχρόνιες Αποτυχημένες Περιπέτειες, Ο Μανωλιός Αντιλαμβάνεται Πώς Άδικα Κάνει Ό,τι Κάνει, Με Σκοπό Να Καλοβλέπει Να Παιδιαρίζει Αλλά Και Να Ονειρεύεται Για Μεγάλα Πράγματα, Και Πώς Η Θέση Του Είναι Δίπλα Στην Πηγή, Στην Κοπέλα Που Πραγματικά Αγάπησε Από Την Αρχή. Ανοίγει Δικό Του Καφενείο Στο Χωριό, Για Να Έχει Μία Σίγουρη Δουλειά Δική Του, Και Γυρνάει Μετανοιωμένος Στον Πατέρα Του, Με Σκοπό Να Ξανά-Βάλει Μπρός Το Προξενιό, Με Την Πηγή, Που Τόσο Άδικα Ο Μανωλιός Τότε Άφησε Στην Μέση. Την Ημέρα Του Γάμου, Πρίν Πατήσουν Με Το Δεξί Τους Το Πόδι Στην Εκκλησία, Ο Μανωλιός Και Η Πηγή, Ξεκινάει Η Κρητική Επανάσταση, Εναντίον Των Τούρκων Κατακτητών, Και Ο Μανωλιός Αντί Να Πάει Στην Εκκλησία Με Την Πηγή, Με Σκοπό Να Την Παντρευτεί, Αναβάλει Τον Γάμο Του, Για Μετά Την Λήξη Του Πολέμου, Και Φεύγει Με Όλους Τους Κρητικούς Στον Πόλεμο, Αφήνωντας Πίσω Την Πηγή Στο Χωριό Να Προσεύχεται Για Την Ελευθερία.

Ηθοποιοί:

Τάσος Γιαννόπουλος, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Λίζα Αλεξίου, Μαρίκα Νέζερ, Αρτέμης Μάτσας, Μίμης Φωτόπουλος, Στέλιος Τσολακάκης, Μαρίνα Παυλίδου, Λάκης Γκέκας, Κώστας Μέντης, Νότης Πιτσιλός, Κώστας Μουντάκης, Δημήτρης Σημιριώτης, Γιώργος Κοσμίδης, Κώστας Χρηστάκος, Νίτσα Αβαταγγέλου, Σάββας Καλαντζής, Νίκος Πασχαλίδης.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει