Προτεινόμενα

Ξύπνα Βασίλη (1969)

6,175 Προβολές
Published

Κωμωδία της Finos, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Γιώργο Κωνσταντίνου, Έλενα Ναθαναήλ, Τζόλη Γαρμπή, Αλέκο Αλεξανδράκη, Τασσώ Καββαδία, Γιώργο Μιχαλακόπουλο.

 

Ο Βασίλης Βασιλάκης είναι ένας ευσυνείδητος υπάλληλος σε εκδοτικό οίκο, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει την απαιτητική αφεντικίνα του αλλά και τις αριστερές απόψεις του συνεργάτη του, του Μάνου. Όταν η αδερφή του και η μαμά του έρχονται να εγκατασταθούν στην Αθήνα από το χωριό, ο Βασίλης ξαφνικά πρέπει να τα βγάλει πέρα και με την αναρχική μικρή του αδερφή.

 

Θεατρικό του Δημήτρη Ψαθά περί αριστερών συνειδήσεων Made in Greece, γίνεται ταινία από τη Finos εν μέσω της Χούντας, γι' αυτό και στην αρχή τονίζεται ότι η δράση της ταινίας λαμβάνει χώρα το 1966, πριν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Ένα διαχρονικό θέμα. απολαυστικοί διάλογοι, ένας ιδανικός πρωταγωνιστής στο πρόσωπο του Γιώργου Κωνσταντίνου (σε έναν από τους σπάνιους αμιγώς πρωταγωνιστικούς ρόλους του) και η cult μορφή του Γιώργου Μιχαλακόπουλου ως ποιητή Φανφάρα, έκαναν την ταινία να δημιουργήσει διαχρονικά αστεία και να είναι επίκαιρη μέχρι και σήμερα.

Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει