Πως να φτιάξετε μια επιτυχημένη συνταγή για ψωμί αφράτο και τραγανή κόρα

211 Προβολές
Published
Ο Παναγιώτης και η Αναστασία θας σας δείξει βημα βημα πως να κάνετε μια επιτυχημένη συνταγή για ψωμί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ. ΑΛΕΥΡΙ
800ΜΛ ΝΕΡΟ 35c
2 ΜΑΓΙΕΣ ΞΕΡΕΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΑΛΑΤΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2κτσ ΦΑΡΙΝΑΠ
Κάντε Eγγραφή στο κανάλι μου https://www.youtube.com/channel/UCdlE5xd8HTFrgcbodSNCCqQ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
..Διαλύουμε τη μαγιά σε 800ml χλιαρό νερό 35c Έπειτα σε ένα μεταλλικό η πλαστικό μπολ ρίχνουμε 1κιλό αλεύρι και ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση, τοποθετούμε το νερό με την μαγιά μέχρι να γίνει χυλός και το αφήνουμε 15 λεπτά...Μετά τα 15 λ. τοποθετούμε 2κ.τ.γ φαρινάπ αλάτι ανακατεύουμε όλο το αλεύρι ώσπου να γίνει μια μαλακιά ζύμη..Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον. μετά από την 1 ώρα Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι για να μην κολλάει στα χέρια.και τα αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμη.. Μετά ρίχνουμε 1 σφηνάκι Ελαιόλαδο.Ύστερα αλευρώνουμε το τραπέζι για να πλάσουμε τη ζύμη και να σχηματίσουμε το ψωμί..Βρέχουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια του ψωμιού για να κολλήσει το σουσάμι...Πριν το ψήσιμο το αφήνουμε για άλλα 20 λ. στο ταψί και ψήνουμε για 35-40 λ στους 250 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση...ΣΗΜΕΙΩΣΗ τοποθετούμε ένα σκεύος στο φούρνο με 1/2 φλυτζάνι Ελληνικού νερό για να έχει υγρασία. ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ........
Κατηγορίες
Howto & Style
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει