Ειλικρινής κριτική του Formula Cube 3x3

140 Προβολές
Published
Οι υπερσύνδεσμοι για την αγορά των κυβων :

Sulong :http://www.cubedepotusa.com/collections/all/products/yj-sulong
Formula :http://www.cubedepotusa.com/collections/all/products/formula-3x3

Οι καλοί και φτηνοί κύβοι πλέον είναι πολλοί. Ο formula cube έχει καμία θέση μέσα σε αυτούς;
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, μπορεί το κουτάκι να διαφέρει από αυτά των άλλων εταιριών, όμως στην ουσία δεν συμβαίνει το ίδιο. Με μια ματιά καταλαβαίνει κανείς πως ο κύβος αυτός μοιάζει να είναι από την YJ, και συγκεκριμένα είναι ακριβές αντίγραφο του YJ sulong μέχρι και στο χρώμα του πυρήνα. Συνεπώς, τι περιμένουμε από αυτόν τον κύβο; προφανώς ο, τι και από τον sulong.
Η κατασκευή είναι φτηνή και φαίνεται, έχει καλή αυτόματη ευθυγράμμιση όμως όχι κάτι αξιοζήλευτο, η ταχύτητα του είναι μεγάλη, όλες οι πλευρές γυρίζουν καλά, η αίσθηση στον κύβο είναι αρκετά ευχάριστη, ξεκούραστη και θυμίζει αυτήν παλαιότερων κύβων. Σαν κύβος είναι εξαιρετικά ελαφρύς σαν τον guanlong και οι διαστάσεις του είναι ελαφρώς μικρότερες από τα συνηθισμένα 57 χιλιοστά, συγκεκριμένα κατά 1 χιλιοστό, ενώ ο μηχανισμός του είναι αρκετά απλός.
Γενικά ο κύβος δεν έχει κανένα σημαντικό μειονέκτημα, όμως δεν έχει και τίποτα που να τον κάνει να ξεχωρίζει. Ακόμη, το γύρισμά του έχει ατέλειες, με μικρά μπλοκαρίσματα εδώ και εκεί και μερικές φορές αντικανονικό γύρισμα γωνιών. Εγώ προσωπικά σε μια κλίμακα με άριστα το 10 και βάση την δεύτερη έκδοση του weilong θα του έβαζα : 5 στην ταχύτητα 4 στην αυτόματη ευθυγράμμιση 4 στα μπλοκαρίσματα 4,5 στις αντικανονικά γυρίσματα γωνιών 5 στο ποσό εύκολα και μαλακά γυρίζει 4,5 στην γενική απόδοση του κύβου.
Εν κατακλείδι, ο κύβος δεν είναι τίποτα αξιοσημείωτο και σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με τις καινούριες ναυαρχίδες της moyu, της Fangshi και της Gan, όμως δεν είναι και κακός.
Θα τον πρότεινα σε κάποιον που θέλει να αρχίσει το speed cubing και που δεν κατέχει πολλούς κύβους ούτε αρκετά λεφτά για την αγορά ακριβότερων. Θέλω επίσης να σημειώσω πως εγώ τον λατρεύω και αυτόν τον κύβο όπως και τον guanlong, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο κύβος είναι τόσο καλός, απλά μου αρέσει αυτό το στυλ. Θα ήθελα επιπλέον απλώς να συμπληρώσω το ότι προσωπικά θα αγόραζα τον αυθεντικό sulong και όχι μια αντιγραφή του και πως στην περιγραφή θα βρείτε υπερσυδεσμους για την αγορά και των δύο κύβων. Όμως ειλικρινά... Ο sulong είναι οικονομικότερος.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω το cube Depot για την διάθεση του κύβου, ώστε να γίνει αυτή η κριτική.
Κατηγορίες
Education
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει