Να πεθερός, να μάλαμα! (1959) Ντίνος Ηλιόπουλος , Βασίλης Διαμαντόπουλος (HD)

231 Προβολές
Published
Σκηνοθεσία: Μάριος Νούσιας
Συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς
Σενάριο: Νίκος Οικονομόπουλος , Μάριος Νούσιας
Μουσική σύνθεση: Μίμης Πλέσσας
Εταιρία παραγωγής: Ελληνικός Κινηματογραφικός Οργανισμός
Ηθοποιοί: Ντίνος Ηλιόπουλος , Βασίλης Διαμαντόπουλος , Κάκια Αναλυτή , Ράλλης Αγγελίδης , Άννα Κυριακού , Τζόλυ Γαρμπή , Δημήτρης Νικολαϊδης , Αμαλία Λαχανά , Δήμητρα Ζέζα , Γιώργος Αλεξίου , Μανώλης Κομνηνός , Ανθή Φυσκίλη , Νίκος Ξύδης , Γεωργία Κουμούτση
Πλοκή: Ένας δικηγόρος, ο Αριστείδης (Ντίνος Ηλιόπουλος), ερωτεύεται μια κοπέλα (Κάκια Αναλυτή) και αποφασίζει να τη ζητήσει σε γάμο από τον πατέρα της (Βασίλης Διαμαντόπουλος). Ακολουθεί ένας καβγάς σε μια γκαρσονιέρα όπου ο πεθερός συναντά την ερωμένη του και σύζυγο (Άννα Κυριακού) ενός φίλου του (Δημήτρης Νικολαΐδης). Στο σπίτι της κοπέλας, ο Αριστείδης –που δεν γνωρίζει εξ όψεως τον πεθερό του – αφηγείται τα γεγονότα της γκαρσονιέρας και η πεθερά του καταλαβαίνει ότι πρόκειται για τον άντρα της. Ο τελευταίος θα προσπαθήσει να βγάλει τρελό τον Αριστείδη και να τον διώξει.
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 11.230 εισιτήρια. Ήρθε στην 46η θέση σε 52 ταινίες.Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου \"Μικροί Φαρισαίοι\".
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει