Μάθε μόνος τον υπολογιστή σου

268 Προβολές
Published
του Τάσου Ανθουλιά (http://www.helidoni.info).
Μπορείτε να κατεβάσετε ελεύθερα αυτό το CD-ROM από τη διεύθυνση: http://www.helidoni.info/b18.htm
Μέθοδος Αυτοδιδασκαλίας των προγραμμάτων του Office (WORD, EXCEL, ACCESS, POWERPOINT) και της κατασκευής Ιστοσελίδων (FRONTPAGE, Γλώσσα HTML, Εισαγωγή στο PHOTOSHOP)
Δημιουργός: Τάσος Ανθουλιάς
Το έργο αυτό αποτελείται από τέσσερα βιβλία:
1. Μάθε μόνος
Πολλές φορές, τα βιβλία (manuals) που συνοδεύουν τα προγράμματα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές είναι πολύ μεγάλα, δύσχρηστα, με υπερβολικές λεπτομέρειες ή κακομεταφρασμένα. Έτσι, ο χρήστης του υπολογιστή αποθαρρύνεται και προσπαθεί να βρει κάποιον που θα του εξηγήσει τα βασικά στοιχεία της λειτουργίας του υπολογιστή και των προγραμμάτων που χρειάζεται.
Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να κάνει προσιτό τον υπολογιστή στον χρήστη. Δεν απαιτεί καμιά προηγούμενη γνώση. Ο χρήστης κάθεται μπροστά στον υπολογιστή του και εφαρμόζει «κατά γράμμα» ό,τι γράφει το βιβλίο, συγκρίνοντας αυτά που βλέπει στην οθόνη του με τις εικόνες που είναι τυπωμένες στο βιβλίο. Έτσι, ταυτόχρονα αποσαφηνίζει τις έννοιες, εξοικειώνεται με την ορολογία και μαθαίνει να χρησιμοποιεί παραγωγικά τον υπολογιστή του.
Το κείμενο είναι ελάχιστο: όσο χρειάζεται για να μάθει κανείς να δουλεύει με τον υπολογιστή του, απλά και πρακτικά, με σκοπό να αξιοποιήσει πραγματικά τον υπολογιστή και να αυξήσει τη δική του παραγωγικότητα. Το βιβλίο είναι σε Word (σύνολο σελίδων: 148)
2. Βιβλίο Office. Το βιβλίο αυτό είναι βιβλίο αναφοράς για όλα τα προγράμματα του Office. Δεν είναι γραμμένο για να διαβαστεί με τη σειρά, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βρει κάποιος μια λεπτομέρεια που δεν ξέρει ή την έχει ξεχάσει. Παρουσιάζονται τα μενού των προγραμμάτων με επεξηγήσεις όλων των εντολών (επιλογών), καθώς και οι βασικές γραμμές εργαλείων. Δίπλα σε κάθε όρο παρουσιάζεται (σε παρένθεση) ο αντίστοιχος όρος στα Αγγλικά, ώστε να μπορεί κανείς να δουλέψει και μια αγγλική έκδοση των προγραμμάτων. Το βιβλίο είναι σε Word (σύνολο σελίδων: 135)
3. Ασκήσεις Office
Περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύνολο ασκήσεων για Word, Excel και Access. Το βιβλίο είναι σε Word (σύνολο σελίδων: 38)
4. Διαδίκτυο
Ένα βιβλίο για όσους θέλουν να μάθουν να κατασκευάζουν δικές τους ιστοσελίδες. Περιλαμβάνει τρία τμήματα: Εισαγωγή στο πρόγραμμα κατασκευής ιστοσελίδων FrontPage, Εισαγωγή στη γλώσσα προγραμματισμού ιστοσελίδων HTML και Εισαγωγή στο πρόγραμμα Photoshop (ώστε να επεξεργαστούν εικόνες για την ιστοσελίδα τους). Το βιβλίο είναι σε Word (σύνολο σελίδων: 61)
Ιστοσελίδα για το κανάλι μας στο YouTube: https://www.helidoni.info/b900.htm
Κατηγορίες
Documentary
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει