Τα κλειδιά του Παραδείσου (1944) Gregory Peck (HD)

297 Προβολές
Published
Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Α.J. Cronin, Tα κλειδιά της Βασιλείας ήταν η πρώτη μεγάλη σε προϋπολογισμό ταινία για τον νεοφερμένο Γκρέγκορι Πεκ. Είναι ένα χρονικό ενός Σκωτσέζου ιερέα (Peck), που του έχει ανατεθεί μια αποστολή στην Κίνα. Ποτέ δεν ήταν πολύ εστιασμένος στη ζωή ή στο έργο του, ο ιερέας βρίσκει αρκετό χρόνο για να απασχοληθεί στην νέα θέση του. Όταν δεν πασχίζει να αντιμετωπίσει την πείνα και τη φτώχεια που μαστίζει το ποίμνιό του του, πρέπει να υποστεί τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο της Κίνας. Παρ\' όλα αυτά, ο ίδιος εμμένει, και δυσκολεύεται όταν γεράσει να συνταξιοδοτηθεί. Επιστρέφει στη Σκωτία, όπου βρίσκει ένα νέο σκοπό στη ζωή: να διακονεί νέους που, σαν κι αυτόν, έχουν πρόβλημα να προσδιορίσουν τη θέση τους στον κόσμο.
Τα κλειδιά της Βασιλείας ήταν μια από τις τελευταίες ταινίες του Μανκίεβιτς ως παραγωγός στην \"20th Century Fox\" πριν η καριέρα μετατoπιστεί στη σκηνοθεσία, Η Rose Stradner, τότε σύζυγος του Μανκίεβιτς, διαδραματίσε σημαντικό ρόλο στην ταινία.
Η ταινία είχε προταθεί για τα έξης βραβεία όσκαρ:
Καλύτερου πρωταγωνιστή (για τον Γκρέγκορυ Πεκ)
Καλύτερης διακόσμησης σε ασπρόμαυρη ταινία
Καλύτερης Κινηματογράφησης σε ασπρόμαυρη ταινία (Αρθουρ Μίλλερ)
Καλύτερης μουσικής επένδυσης (Αλφρεντ Νιουμαν)
Ο Αλφρεντ Χιτσκοκ, καθολικός, του άρεσε πολύ το μυθιστόρημα του Κρόνιν και ήλπιζε να το σκηνοθετήσει αλλά τα σχέδια ματαιώθηκαν.
Οι ηθοποιοί που εξετάστηκαν για τον ρόλο του Πατέρα Τσιχολμ περιλαμβάνονται οι Σπένσερ Τρέισι, ο Όρσον Γουέλς, Έντουαρντ Ρόμπινσον, Τζην Κέλυ, και Χένρι Φόντα. Η Ινγκριντ Μπέργκμαν ορίστηκε
για το ρόλο της μητέρας Μαρίας-Βερόνικα, αν και η Rose Stradner, η σύζυγος του παραγωγού Τζοτζεφ Μανκίεβιτς, της πήρε την θέση...
Εξαιρετική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Κρόνιν,(αξίζει κάποιος να διαβάσει αυτό το μυθιστόρημα) με πολύ καλές υποκριτικές. Μάλιστα η υποψηφιότητα του Γκρεγκορυ Πεκ για Όσκαρ Α ανδρικού ρόλου του έδωσε την κατάλληλη ώθηση να μεγαλουργήσει στην χώρο της 7ης τέχνης.
Σκηνοθεσία
Τζον Μ. Σταλ
Σενάριο
Τζότζεφ Μανκίεβιτς
Ναναλυ Τζόνσον
Μουσική
Άλφρεντ Νιούμαν
Ηθοποιοί
Gregory Peck...Father Francis Chisholm
Thomas Mitchell...Willie Tulloch
Vincent Price... Angus Mealey
Rose Stradner... Rev. Mother Maria-Veronica
Roddy McDowall...Francis Chisholm - ως παιδί
Edmund Gwenn... Father Hamish MacNabb
Cedric Hardwicke...Monsignor at Tweedside
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει