Θανάση πάρε το όπλο σου (1972) Θανάσης Βέγγος, Έφη Ροδίτη

83 Προβολές
Published
Σκηνοθεσία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σενάριο: Λάζαρος Μοντανάρης
Παραγωγός: Ντίνος Κατσουρίδης
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος , Έφη Ροδίτη , Αντώνης Παπαδόπουλος , Δήμητρα Ζέζα , Βάσος Ανδρονίδης , Χρήστος Καλαβρούζος , Κυριάκος Δανίκας , Ντίνος Δουλγεράκης , Γρηγόρης Ευαγγελάτος , Γιάννης Σιδηρόπουλος , Κώστας Σταυρινουδάκης , Ηλίας Κατέβας
Πλοκή: Ο Θανάσης ένας καλοσυνάτος ιδιοκτήτης φορτηγού το οποίο ακόμα χρωστάει, έχει στο κεφάλι του μια ανύπαντρη αδελφή, και τρέχει νυχθημερόν να προλάβει τις υποχρεώσεις που τον κυνηγούν. Υποχρεώσεις που όλο και μεγαλώνουν, καθώς αναγκάζεται να δανειστεί από το αφεντικό του, τον κυρ-Αποστόλη, για να προικίσει την αδελφή του με ένα σπιτάκι, ώστε να μπορέσει επιτέλους να παντρευτεί τον αγαπημένο της. Μια μέρα, ο Θανάσης καλείται να μεταφέρει τα έπιπλα μιας κοπέλας που την πέταξαν στο δρόμο, και βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πτυχή της καθημερινής απανθρωπιάς. Στη συνέχεια τρέχει και δεν φτάνει, καθώς θα βρεθεί μπροστά σε απίστευτες καταστάσεις που υπερβαίνουν κάθε λογική, όπως σ’ ένα σουρεαλιστικό πεδίο μάχης όπου όλοι βάλλουν με μανία εναντίον όλων, για ακατανόητους λόγους.
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1972-1973 και έκοψε 199.577 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 64 ταινίες. Βραβείο ερμηνείας Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1972 (Θανάσης Βέγγος).
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει