Γαμπρός με φούντες (1969) Τάσος Γιαννόπουλος, Λίζα Αλεξίου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (HD)

226 Προβολές
Published
Πλοκή: O Kίτσος ζει μια ήσυχη ζωή στη Γαστούνη, βοσκώντας τα πρόβατα του. Η πίεση όμως του πατέρα του και της αγαπημένης του Αστέρως τον αναγκάζει να γίνει έμπορος γυρνώντας στα γύρω χωριά, χωρίς όμως επιτυχία. Απελπισμένος ο πατέρας του στέλνει ένα γράμμα στον αδερφό του στην Αθήνα και τον παρακαλεί να βρει δουλειά στον γιό του. Μετά από πολλές προσπάθειες φτάνει στην Αθήνα, όπου όλα είναι παράξενα, πρωτόγνωρα και τόσο διαφορετικά από το χωριό.
Ο Κίτσος πηγαίνει στο σπίτι του θείου, του Περικλή Καραμπισμπίκου, ο οποίος έχει αλυσίδα 21 σουβλατζίδικων. Εκεί ο Κίτσος ανακαλύπτει ότι η κόρη του Ρίτσα, έχει σχέσεις με τον υπάλληλο του, τον Βασιλάκη. Ο Περικλής θέλει να παντρέψει τη Ρίτσα με τον Παρμενίωνα, αλλά ο Κίτσος αποφασίζει να βοηθήσει τους ερωτευμένους.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπακώστας
Σενάριο: Δημήτρης Τζεφρώνης
Ηθοποιοί: Τάσος Γιαννόπουλος , Λίζα Αλεξίου , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , Αλέκα Στρατηγού , Νάσος Κεδράκας , Αντώνης Παπαδόπουλος , Αθηνά Μερτύρη , Μαρίνα Πεφάνη , Κώστας Μεντής , Κία Μπόζου , Στάθης Χατζηπαυλής , Κώστας Βενετσάνος , Χάρης Ζωίδης , Κώστας Κωνσταντινίδης , Δημήτρης Ευσταθίου (τραγούδι) , Χαρούλα Λαμπράκη (τραγούδι) , Γιάννης Σύλβας , Γιάννης Παπαδόπουλος.
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1969-1970 και έκοψε 105.372 εισιτήρια. Ήρθε στην 55η θέση σε 99 ταινίες.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει