Η γειτονιά των αγγέλων Λακης Καρνεζης σολο

104 Προβολές
Published
Σολο μπουζουκι Πενιά, Οι χαρταετοί ..solo
Lakis Karnezis: the brilliant bouzouki - (Νορβηγική παραγωγη)
Lakis Karnezis (bouzouki), Romy Gyllensta (guitar), Edvard Askeland (bass)
τραγουδια Κινηματογράφος / Θέατρο, Κλασικά Λαϊκά ..(Μίκη Θεοδωράκη)
- ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΖΟΥΞΙΔΕΣ ΛΕΜΕ!!!

Ο Λάκης Καρνέζης εδώ και 26+ χρόνια έχει μετοικήσει στη Νορβηγία όπου ζεί μόνιμα. Ομως εκεί δεν έκατσε ήσυχος αλλά έμαθε - επέβαλλε στους Νορβηγούς την Ελληνική μουσική, έφτιαξε συγκρότημα και παρουσίασε τα μεγάλα έργα (Αξιον Εστί - Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού- Ματχάουζεν - το Ρεμπέτικο κλπ) με τις μεγαλύτερες ορχήστρες της χώρας.
Εχει κάνει πολλούς δίσκους που δυστυχώς δεν φτάσανε στην Ελλάδα..

Καρνέζης
(το αριστερό μπουζούκι του Θεοδωράκη, του Ζορμπά και των τόσων ηχογραφήσεων στην περίοδο 1950 - 80 στην Columbia αλλά και σε όλες τις εταιρείες..).
- Ο Λάκης Καρνέζης βέρος Κοκκινιώτης ξεκίνησε από μικρός με τον φίλο & γείτονα του, Κώστα Παπαδόπουλο (το δεξί μπουζούκι του Θεοδωράκη) να παίζουν μπουζούκι και να κάνουν διπλοπενιές και αρμονικές μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα ντουέτο δεξιοτεχνίας που σύντομα έγινε γνωστό & διάσημο τόσο που 17χρονων(συνομήλικοι κιόλας) έπαιζαν σε επαγγελματικά μαγαζιά.
Ο αριστερόχειρας Λάκης εξελίχθηκε σε καταπληκτικό σολίστα και σαν μπουζουκτσής ντουέτο έπαιζε τις 2ες (αρμονικές) αλλά και αυτό είναι πιό δύσκολο . Τέλος πάντων μαζί με τον Κώστα αποτέλεσαν ένα αχτύπητο δίδυμο που βασίστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης για να "φτιάξει" τα τραγούδια του. Εχει παίξει όλο το έργο του Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Λοϊζο αλλά και σε όλα τα παλιά τραγούδια των Μπιθικώτση, Πόλυ Πάνου και γενικώς όλα της δεκαετίας 55-65. (Ο Μπιθικώτσης είναι αυτός που τους σύστησε και στον Θεοδωράκη το 1963 όταν αυτός του ζήτησε καλό μπουζούκι - ο Χιώτης, Τσομίδης, Μπέμπης, Σπόρος είχαν φύγει για Αμερική - ο Ζαμπέτας ήταν αποκλειστικά στο Χατζιδάκι - οπότε ο Μπιθί είπε" Μίκη θα πάρεις τα Κοκκινιώτάκια - δεν υπάρχουν καλύτεροι")...

- by MPOYZOYKI KAI MPOYZOYKSIDES!!!!
Facebook Page: http://www.facebook.com/BouzPage
Bouzouki - laika rebetika - songs of Greece - Greek songs
Παλιά & Σπάνια Λαϊκά - Ρεμπέτικα - παλιές φωτογραφίες
Λαογραφία Ελλάδα-Μπουζουξήδες-Γνήσιο Αστικό Λαϊκό Τραγούδι
& BLOG Page: http://mpouzouksides.blogspot.gr/
Κατηγορίες
Greek Music
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει