Προτεινόμενα

Αναστενάζουν οι πενιές (1970) Τόλης Βοσκόπουλος, Μιχάλης Βιολάρης

871 Προβολές
Published

Σκηνοθεσία: Κώστας Δούκας
Σενάριο: Βασίλης Μπέτσος , Κώστας Δούκας
Μουσική σύνθεση: Βασίλης Αρχιτεκτονίδης
Εταιρία παραγωγής: Οθέλλος Φιλμ
Ηθοποιοί: Τόλης Βοσκόπουλος , Δήμητρα Δημητριάδου , Ανδρέας Ποταμίτης , Έλλη Κυριακίδου , Στέλλα Ποταμίτου (παιδί) , Γιώτα Μετζίτη , Λάκης Κωνσταντινίδης , Λία Γεωργιάδου , Ανδρέας Γαβριήλ , Γιώργος Σαμουρίδης , Βικτωρής Χριστοδούλου , Στέλιος Βαλανίδης , Θεόδωρος Ιωάννου , Βασίλης Βρυωνίδης , Θεόδουλος Μωρέας , Δημήτρης Κατσούλης , Άγγελος Γεωργιάδης , Σωτήρης Μουστάκας , Μιχάλης Βιολάρης (τραγούδι).
Πλοκή: Ένας μεγαλοβιομήχανος της Κύπρου, ο Γιώργος Καρράς, δεν δέχεται με κανένα τρόπο να δώσει την κόρη του Τζένη στον Νίκο, έναν φτωχό ψαρά με ταλέντο στο τραγούδι. Ανάμεσα στους δύο νέους έχει αναπτυχθεί αμοιβαίο αίσθημα αγάπης. Την ημέρα των γενεθλίων της την αρραβωνιάζει με κάποιον της δικής του επιλογής, αναγκάζοντας τον Νίκο να αποτραβηχτεί απ’ τη ζωή τής κόρης του και να αφοσιωθεί πλήρως στο τραγούδι. Ο Νίκος σύντομα καθίσταται ένας δημοφιλής τραγουδιστής και η Τζένη, που όλον αυτόν τον καιρό έπασχε από μια σπάνια αρρώστια, χάνει το φως της. Όταν ο μνηστήρας της την εγκαταλείπει, οδηγώντας μάλιστα και τον πατέρα της σε οικονομική καταστροφή, έρχεται η ώρα του Νίκου ο οποίος πρώτα σώζει τον πατέρα της και στη συνέχεια βοηθά την ίδια να γίνει καλά, αλλά και να βρει την ευτυχία στο πλευρό του.
Η ταινία είναι Κυπριακής παραγωγής. Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1970-1971 και έκοψε 167.662 εισιτήρια. Ήρθε στην 36η θέση σε 87 ταινίες.

Κατηγορίες
Greek Films
 • RC_Andreas Αποκλεισμένο

  Σοφία επικοινώνησε μαζί μου..

 • RC_Andreas Αποκλεισμένο

  Το τζάμπα έχει τα βάσανα του. Τις ταινίες τις σβήνουν οι Servers που τις φιλοξενούν. Αν θέλουμε σελίδα που να παίζουν όλα θα πρέπει να τις φιλοξενούμε σε δικό μας Server και αυτό στοιχίζει και τότε δεν θα είναι μόνο ο κόπος το πρόβλημα αλλά και το οικονομικό. Κάτι τέτοιο χρειάζεται σελίδα με κάποια μικρή συνδρομή από τους χρήστες.

 • Σοφία μιραχτση Αποκλεισμένο

  Γιατί δεν παίζουν οι ταινίες

 • Πωλινα

  γιατί δεν παίζει?θέλουμε να την δούμε...

 • RC_Andreas Αποκλεισμένο

  διορθώθηκε καλή θέαση

 • Σοφία μιραχτση Αποκλεισμένο

  Γιατί δεν παίζει η ταινία