Το Φως που Σβήνει (2000) Αλέκος Αλεξανδράκης

84 Προβολές
Published
Σκηνοθεσία: Βασίλης Ντούρος
Σενάριο: Δέσποινα Τομαζάνη , Βασίλης Ντούρος (συν-σεναριογράφος)
Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Παραγωγός: Κώστας Λαμπρόπουλος , Γιώργος Λυκιαρδόπουλος , Παντελής Μητρόπουλος
Εταιρία παραγωγής: Άττικα Α.Ε. , Προοπτική Α.Ε. , Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου , Alpha TV
Ηθοποιοί: Αλέκος Αλεξανδράκης , Βλαδίμηρος Γολοσίνσκι , Βίκυ Βολιώτη , Ελισάβετ Ναζλίδου , Δημήτρης Μαυρόπουλος , Μπάμπης Χατζηδάκης , Στέλλα Γιάννη , Άλκης Κούρκουλος , Τάκης Σπυριδάκης , Θάνος Κανούσης , Δήμητρα Ζέζα , Δημήτρης Πανταζής , Γιώργος Χαδίνης , Έφη Χατζηφώτη , Σταμάτης Παγασαίος , Έλσα Πελαγίδου , Ιωάννα Ξανθοπούλου , Φωτεινή Δάρρα (τραγούδι) , Ελευθερία Αρβανιτάκη (τραγούδι) , Παντελής Θαλασσινός (τραγούδι).
Πλοκή: Ο 12χρονος Χρήστος Μυρσιώτης ζει στην απομονωμένη και γραφική Χάλκη μαζί με τη μητέρα του, Ελένη. Το αγόρι είναι διπλά σημαδεμένο από τη μοίρα. Διαθέτει ένα εκπληκτικό ταλέντο στη μουσική, αλλά ταυτόχρονα είναι καταδικασμένος να τυφλωθεί από μια σπάνια αρρώστια. Ιδιόρρυθμος πλέον και μοναχικός, ο Χρήστος βρίσκει διέξοδο στη φύση και στον ονειρικό κόσμο μιας σπηλιάς, συλλέγοντας φυσικούς ήχους που μετατρέπει σε μουσικές συνθέσεις στο βιολί του. Μοναδικοί του φίλοι είναι η συμμαθήτρια του Αγγελική και ο γέρος φαροφύλακας Σουρσούμης, δάσκαλος στο βιολί και στη ζωή. Στο νησί όλα αλλάζουν όταν καταφθάνει η νεοδιόριστη δασκάλα Μαρία, η οποία αναπτύσσει μεγάλο ενδιαφέρον για τις ιδιαίτερες ικανότητες του Χρήστου που εξακολουθεί να αδιαφορεί για το σχολείο. Η Μαρία εξασφαλίζει με δική της πρωτοβουλία τη συμμετοχή του σε ένα μουσικό διαγωνισμό. Οι τραυματικές οικογενειακές και προσωπικές εμπειρίες ωριμάζουν καλλιτεχνικά τον Χρήστο. Το μέλλον του ανήκει αρκεί να το παραδεχτεί και να προχωρήσει μπροστά, σπάζοντας την κοινωνική του απομόνωση. "Θα βλέπω μέσα από τη μουσική μου..."
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 2000-2001 και έκοψε 1.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Ήρθε στην 19η θέση σε 22 ταινίες.Ο μικρός Βλαδίμηρος Γολοσίνσκι πριν πρωταγωνιστήσει στην ταινία, ήταν πλανόδιος μουσικός και έπαιζε βιολί με τη μητέρα του σε ταβέρνες.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει