Η Μάχη (s01e06) Missing In Action

177 Προβολές
Published
Υπόθεση επεισοδίου : Χάθηκε στη μάχη
Η ανάκτηση ενός πιλότου που καταρρίφθηκε, γίνεται ακόμα πιο αγωνιώδης, επειδή η ομάδα μάχης του υπολοχαγού Hanley πυροβόλησε κατά λάθος τον αγγελιοφόρο που μετέφερε την τοποθεσία του πιλότου, σ\' αυτούς. Ο Hanley δεν θέλει αυτή την αποστολή, αλλά είναι σίγουρος ότι ένας γκρινιάρης ΜΑΚΙ, οδηγός φορτηγού θα τους μεταφέρει με ασφάλεια στο αγρόκτημα όπου η γαλλική Αντίσταση κρύβει τον τραυματισμένο πιλότο.
Μια από τις πιο σημαντικές πολεμικές σειρές που παρουσίασε η αμερικανική τηλεόραση - ίσως η πιο σημαντική- με τεράστια επιτυχία παγκοσμίως ήταν \"Η ΜΑΧΗ- COMBAT\" που ξεκίνησε να προβάλλεται στις 2 Οκτωβρίου του 1962 από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC στις ΗΠΑ και προβαλλόταν συνέχεια ως τις 29 Αυγούστου 1967. Οι πρωταγωνιστές της ήταν ο Ρικ Τζέϊσον και ο Βικ Μόροου - για να μιλήσουμε μόνο γι\' αυτούς που είχαν τη μεγαλύτερη επιτυχία και ξεχώρισαν- καθώς και πολλοί άλλοι άνδρες κυρίως, καθώς ελάχιστες ήταν οι γυναικείες παρουσίες στο συγκεκριμένο σίριαλ. Το 1962 ο Β\' Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ακόμα πολύ κοντά και οι άνθρωποι θυμούνταν τι είχε συμβεί, ενώ οι επιζώντες από τις μάχες του Β\' Παγκοσμίου ήταν ακόμα πολύ νέοι. Φυσικό ήταν η συγκεκριμένη σειρά να ξυπνήσει μνήμες - και όχι μόνο στις ΗΠΑ- αλλά ήταν και τέτοια η κατασκευή της, που μπορούσε να σταθεί ως πολεμική σειρά, ως αυτοτελείς πολεμικές ιστορίες, ανεξάρτητα από τα βιώματα του καθενός.
Γι\' αυτό άλλωστε η σειρά είχε τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, γι\' αυτό και προβάλλεται και συγκινεί ακόμα και σήμερα. Σ\' αυτό βοηθάει βέβαια η πολύ καλή παραγωγή, η σκηνοθεσία, η φωτογραφία και η προσοχή στη λεπτομέρεια. Η Μάχη - Combat απεικονίζει τους άθλους ενός αποσπάσματος του αμερικανικού στρατού που πολεμάει σε ολόκληρη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β\' Παγκόσμιου Πολέμου.
Ο ρεαλισμός ήταν η κεντρική ιδέα αυτής της σειράς, της οποίας το καστ εστάλη σε αληθινό στρατόπεδο για μια εβδομάδα και εκπαιδεύτηκαν προτού αρχίσουν τα γυρίσματα της σειράς. Πραγματικές σκηνές από το Β\' Παγκόσμιο Πόλεμο περιλαμβάνονται σε μερικά επεισόδια. Οι ιστορίες κυμάνθηκαν από τις μάχες και τον αγώνα ως τα ανθρώπινα συναισθήματα και μερικές φορές τα χιουμοριστικά θέματα. Η Μάχη - Combat να πούμε επίσης πως ήταν μια από τις πρώτες πολύ μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του \'70 και έχει μείνει αξέχαστη σε όλους, όσοι την παρακολουθούσαν φανατικά.
Stars: Vic Morrow, Rick Jason, Pierre Jalbert
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει