Ένας απένταρος λεφτάς (1967) Γιάννης Γκιωνάκης, Ελένη Ανουσάκη, Αλέκος Τζανετάκος

15 Προβολές
Published
Κάντε εγγραφή και στα άλλα μου κανάλια (mak mar 6 & mak mar 6B) για περισσότερες ταινίες και σειρές ( Ξένες και Ελληνικές)

Σκηνοθεσία: Χρήστος Κυριακόπουλος
Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης
Εταιρία παραγωγής: Αφοί Κυριακόπουλοι
Ηθοποιοί: Γιάννης Γκιωνάκης (Γιάννης Μπακούρας) , Ελένη Ανουσάκη (Αννίτα Καραμήτρου) , Αλέκος Τζανετάκος (Τζον Μπίρδας) , Τάκης Μηλιάδης (Λουκάς Γρηγορίου, διευθυντής ξενοδοχείου \"Φλορίντα\") , Σάσα Καστούρα (Ράνια) , Τάκης Χριστοφορίδης (ψυχίατρος) , Νίτσα Τσαγανέα (Ευγενία Καραμήτρου) , Περικλής Χριστοφορίδης (Κώστας Καραμήτρος) , Τζίνα Βούλγαρη (Τζωρτζίνα Αδαμοπούλου) , Νάσος Κεδράκας (Σωτήρης) , Γιάννης Κωστής (μετρ ξενοδοχείου) , Κώστας Παπαχρήστος (αστυνόμος) , Κώστας Μεντής (\"Τζέιμς Μποντ\", ψυχασθενής) , Ταϋγέτη (\"Πεταλούδα\", ψυχασθενής) , Μαρία Παπαδοπούλου , Ανδρέας Τσάκωνας (πλανόδιος πωλητής φυστικιών) , Μισέλ Πολλάτος (καφετζής) , Νίκη Κρεούζη (γραμματέας ψυχίατρου) , Γιώργος Γαβριηλίδης (Μπίρδας, πατέρας Τζον) , Γιώργος Ζαμπέτας (τραγούδι) , Μανταλένα (τραγούδι).
Πλοκή: Ο Γιάννης Μπακούρας είναι ένας φουκαράς υπαλληλάκος. Δεν τον φτάνει η φτώχεια του, έχει και την αρραβωνιαστικιά του, τη Ράνια, που είναι μανεκέν στον μεγάλο οίκο μόδας της Τζωρτζίνας Αδαμοπούλου, που τον πιέζει να παντρευτούν. Ένα καλοκαίρι, κατά την περίοδο της άδειας του, κι ενώ είχε εργαστεί ως λογιστής στο ξενοδοχείο του Λουκά Γρηγορίου, αποδέχεται την πρόταση ενός βαθύπλουτου ομογενή από το Γιοχάνεσμπουργκ, του Τζων Μπίρδα, ο οποίος του προτείνει να αλλάξουν ταυτότητες, επειδή θέλει η κοπέλα που θα παντρευτεί να τον αγαπήσει για την προσωπικότητά του και όχι για τα λεφτά του. Ο Γιάννης δέχεται να γίνει Τζων κι αμέσως αρχίζει να πολιορκείται από την όμορφη Αννίτα, κόρη του επιχειρηματία Κώστα Καραμήτρου, ο οποίος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αλλά τα βάσανά του αρχίζουν από τη στιγμή που στο ξενοδοχείο φτάνει η Τζωρτζίνα και τα μανεκέν της για μια επίδειξη. Ο Μπίρδας ξετρελαίνεται με τη Ράνια, κι εκείνη παριστάνει την ερωτευμένη μαζί του για να εκδικηθεί τον φίλο της. Η παρέμβαση ενός ψυχίατρου περιπλέκει τα πράγματα, αλλά η άφιξη του πατέρα του Τζων οδηγεί στο αίσιον και ευτυχές τέλος, καθώς οι περιπέτειες όλων τελειώνουν, ως συνήθως, με ένα διπλό γάμο: του Γιάννη με τη Ράνια και του Τζων με την Αννίτα.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει