Ο άσωτος (1963) Νίκος Μοσχονάς, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ανδρέας Ντούζος, Ξένια Καλογεροπούλου

33 Προβολές
Published
Εγγραφείτε και στο άλλο μου κανάλι mak mar 6. Το mak mar 6A το διέγραψα

Σκηνοθεσία: Μαρία Πλυτά
Συγγραφέας: Νίκος Χατζηαποστόλου
Σενάριο: Μαρία Πλυτά
Μουσική σύνθεση: Νίκος Χατζηαποστόλου
Εταιρία παραγωγής: Ανζερβός
Ηθοποιοί: Νίκος Μοσχονάς (Μηνάς, πατέρας Γιώργου) , Ζωζώ Σαπουντζάκη (Τζένη) , Ανδρέας Ντούζος (Γιώργος) , Παντελής Ζερβός (καπετάνιος) , Δήμος Σταρένιος (Συμεών Βελόνης) , Λαυρέντης Διανέλλος , Νίνα Σταρένιου (Μαρίνα, μητέρα Γιώργου) , Κώστας Μπαλαδήμας , Στάθης Χατζηπαυλής , Θάνος Μαρτίνος , Λάζος Τερζάς , Γιώργος Διαμάντης , Θάλεια Σαλισιάν , Ρία Δελούτση , Γιώργος Ξύδης , Βασίλης Καϊλας (μικρός Μιχαλιός) , Ξένια Καλογεροπούλου (Κρινιώ)
Πλοκή: Ο Γιώργος, γιος του φτωχού νησιώτη Μηνά Ντόμπρου, σπουδάζει νομικά στην Αθήνα και κατασπαταλά απερίσκεπτα στον ιππόδρομο και σε άλλες διασκεδάσεις, με την τραγουδίστρια Τζένη, όλα τα χρήματα που του στέλνει ο πατέρας του. Για να γλιτώσει από έναν τοκογλύφο που τον δάνειζε συχνά, επιστρέφει στην Κάρυστο απ’ όπου κατάγεται, αλλά ο τοκογλύφος τον εντοπίζει αμέσως. Έτσι ο πατέρας του μαθαίνει τα καθέκαστα. Πουλάει την ταβέρνα του για να τον σώσει αλλά ταυτόχρονα τον διώχνει απ’ το σπίτι. Ο Γιώργος συναισθάνεται το κακό που έκανε στους δικούς του και στην ορφανή ψυχοκόρη τους, την Κρινιώ, η οποία τον υπεραγαπά. Μετανιωμένος επιστρέφει στη σχολή και παίρνει το πτυχίο του. Μετά απ’ αυτό, ο πατέρας του τον συγχωρεί κι εκείνος αποκαθιστά τη ζημιά που έκανε. Παίρνει πίσω την ταβέρνα κι αποφασίζει να παντρευτεί τη γλυκύτατη Κρινιώ.
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1963-1964 και έκοψε 208.375 εισiτήρια. Ήρθε στην 24η θέση σε 92 ταινίες. Διασκευή της οπερέτας του Νίκου Χατζηαποστόλου \"Η καρδιά του πατέρα\".
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει