Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ (1960) Δημήτρης Μυράτ , Ελένη Χατζηαργύρη

151 Προβολές
Published
Σκηνοθεσία: Ίων Νταϊφάς
Σενάριο: Νίκος Φώσκολος , Ίων Νταϊφάς
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κατσαρός
Παραγωγός: Γιάννης Δριμαρόπουλος
Ηθοποιοί: Δημήτρης Μυράτ , Ελένη Χατζηαργύρη , Βύρων Πάλλης , Νάντια Χωραφά , Γκίκας Μπινιάρης , Σπύρος Μουσούρης , Κώστας Παπαχρήστος , Σπύρος Καλογήρου , Γιάννης Γκιωνάκης , Σοφία Ολυμπίου , Δήμητρα Σερεμέτη , Ζαννίνο , Δημήτρης Γρηγορίου , Σαπφώ Νοταρά , Θόδωρος Έξαρχος , Παύλος Καταπόδης , Νίτσα Μαρούδα , Άγγελος Συρογιάννης , Χρήστος Κατσιγιάννης , Μπουμπούκα (χορεύτρια).
Πλοκή: Ο διακεκριμένος γιατρός Αλέξης Καράτος είναι ο προστάτης της νεαρής Αλίκης Λοΐζου. Αυτή είναι ερωτευμένη με τον ηθοποιό Πέτρο Ζαβέρδη που προφυλακίζεται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Μάρκου. Η Αλίκη πιστεύει ότι ο αγαπημένος της είναι αθώος και ζητάει από τον Καράτο, που στη διάρκεια της Κατοχής διηύθυνε μια αντιστασιακή ομάδα – μέλη της οποίας ήταν ο Ζαβέρδης και ο Μάρκου–, να τη βοηθήσει να αποδείξει την αθωότητά του. Η Αλίκη βέβαια αγνοεί ότι ο Καράτος είναι ο πραγματικός δολοφόνος του Μάρκου. Τον σκότωσε επειδή ο Μάρκου θα άρχιζε μια έρευνα για όλους όσοι έπαιξαν παράξενα παιχνίδια κατά την περίοδο του πολέμου. Στη συνέχεια κατέστησε τον Ζαβέρδη βασικό ύποπτο, για να διαλύσει το δεσμό του με την Αλίκη, όντας ερωτευμένος μαζί της. Η απόδραση του Ζαβέρδη από τη φυλακή και η βοήθεια που του προσφέρει η τραγουδίστρια Ντόρα Φλερ, θα οδηγήσουν την αστυνομία στον αληθινό ένοχο ο οποίος στο μεταξύ, για να καλύψει τα ίχνη του, έχει διαπράξει άλλες δύο δολοφονίες.
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 17.572 εισιτήρια. Ήρθε στην 38η θέση σε 52 ταινίες. Στους τίτλους της ταινίας ο Νίκος Φώσκολος γράφεται με το ψευδώνυμο Κώστας Μαίανδρος.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει