Ο Ελληνικός Εμφύλιος πόλεμος 1944-1948 Ε.Τ. 1999

85 Προβολές
Published
Ο Ελληνικός Εμφύλιος πόλεμος 1944 -1948 Ε.Τ. 1999
Σκηνοθεσία. Ροβήρου Μανθούλη
Παναγιώτη Καραμπίνη
Κωνσταντίνου Μωραΐτη
Σειρά 6 Ντοκιμαντέρ
Μιλούν Στρατιωτικοί του Ελληνικού Στρατού.
Αξιωματικοί του Δ.Ε.Σ του ΕΛΑΣ.
Δημοσιογράφοι, πολιτικοί της Αριστεράς,
Συγγραφείς κ.α.
Ο Αφηγητής του Ντοκιμαντέρ
είναι προκατειλημμένος προς τα Αριστερά, Για τον λόγο ότι ήταν ενεργό μέλος της Ε.Π.Ο.Ν Εξαρχείων ( Ροβήρος Μανθούλης)
Παντα στην Αριστερα αποκρύπτουν ότι δεν τους συμφέρει,
Και δυστυχώς μέχρι σήμερα όσο αφορά τον Εμφύλιο
Ο κόσμος έχει χάψει το παραμύθι της.
π.χ. στο Ντοκιμαντέρ μιλούν από την Αριστερά πάνω από 10 άτομα ενώ από την Άλλη πλευρά είναι ζήτημα αν μιλούν 2-3 Άτομα. Λέει ο Αφηγητής ότι τα πλάνα που γύρισαν οι Αμερικανοί ρεπόρτερ στο Αρχηγείο του Μ. Βαφειάδη ήταν σκηνοθετημένα ναι ίσως να ήταν έτσι. Αλλά δεν λέει κάτι για το φιλμ του Δημοκρατικού Στρατού με Σκηνοθέτη τον Ζαχαρία αυτό είναι ένα μνημείο προπαγάνδας και προσβάλει την Ανθρωπινή αξιοπρέπεια και νοημοσύνη. Μεγάλη σημασία έχει για την σημερινή νεα γενιά όσο και για της επόμενες το Σχέδιο ”Λίμνες’’ στην 3η ολομέλεια του Κ.Κ. το 1947 (Χρόνος 2, 46)
Συγκίνηση προκαλεί η αφηγητή του Στρατηγού του εθνικού Στρατού για την θυσία του Εθελοντή φαντάρου Γεωργίου Χρά Από την Αγ. Μαρίνα Φθιώτιδας. Η ελληνική πολιτεία σαν ένα ελάχιστο φόρο τιμής έπρεπε να του κάνει Άγαλμα στην γενέτειρα του. Αλλά αντιθέτως πολλά Αγάλματα Στρατιωτικών που χάθηκαν στον Εμφύλιο και είχαν ανεγερθεί σταδιακά από το 1950 έως το 1980. Οι κομμουνιστές τα γκρέμισαν ειδικά όπου είχαν Νομάρχες και δημάρχους και είχαν εκλεγεί με την υποστηρίξει του Κ.Κ. (απο το 1980 και μετά) Και Ύψωσαν αγάλματα με τους κατά συρροή φονιάδες του Λεγόμενου Δημοκρατικού Στρατού και του ΕΛΑΣ.
 Αποτελεί ύβρη όταν λένε οι κομμουνιστές ότι θυσιάζονταν σαν τους πρώτους χριστιανούς Τώρα τη σχέση έχει ένας κομμουνιστής με τους πρώτους τους σημερινούς και με τους μελοντικούς χριστιανούς ένας θεός ξέρει. Οι Κομουνιστές για το Κόμμα έκαναν και κάνουν πάντα και όχι για την Ελλάδα, την Δημοκρατία, τον λαό Είναι γελοίο ακόμη και να το σκέπτεται κάποιος.
Ιστορικός ο λόγος του Γουίνστον Τσόρτσιλ στο κογκρέσο το 1946 είναι ένας ύμνος για την παγκοσμία δημοκρατία και ελευθερία ήταν μέγας φιλέλληνας μέγας άνθρωπος μέγας ευρωπαίος ηγετης. Η Ελλάδα του οφείλει την ύπαρξη της, του οφείλει τα πάντα από τον Νοέμβριο του 1944 έως σήμερα και ανα τους αιώνες (χρονος 1,25 )
Κατηγορίες
Documentary
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει