Διαζύγιο αλά ελληνικά (1964) Κάκια Αναλυτή , Κώστας Ρηγόπουλος

31 Προβολές
Published
Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Κωστελέτος
Συγγραφέας: Henri Verneuil
Σενάριο: Οδυσσέας Κωστελέτος
Παραγωγός: Νίκος Σαμπατάκος
Ηθοποιοί: Κάκια Αναλυτή , Κώστας Ρηγόπουλος , Χρόνης Εξαρχάκος , Έφη Οικονόμου , Μέλπω Ζαρόκωστα , Τάσος Γιαννόπουλος (κονφερανσιέ) , Λίλιαν Σουρτζή , Άννα Σταυρίδου.
Πλοκή: Μια φουριόζα και υπεραπασχολημένη δικηγορίνα ξημεροβραδιάζεται στο γραφείο της, καταγινόμενη με τα προβλήματα και τις υποθέσεις των πελατών της, κι έτσι δεν βρίσκει καθόλου χρόνο να δει τον άντρα της. Εκείνος προκειμένου να την ταρακουνήσει και να τη συνετίσει, αποφασίζει να τσιλημπουρδίσει κι αρχίζει να βγαίνει με μια τροφαντή πελάτισσα της γυναίκας του, η οποία θέλει να χωρίσει γιατί ο άνδρας της την παραμελεί. Στη συνέχεια, προσπαθεί απ’ τη μεριά της να κάνει τα ίδια ώστε να ζηλέψει ο άντρας της και να επιστρέψει κοντά της. Και το κατορθώνει.
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1964-1965 και έκοψε 17.624 εισιτήρια. Ήρθε στην 91η θέση σε 93 ταινίες.Ελεύθερη διασκευή της \"Δικηγορίνας\" του Henri Verneuil. Ο Τάσος Γιαννόπουλος, που το όνομά του δεν αναγράφεται στους τίτλους της ταινίας, ερμηνεύει τον κονφερανσιέ ενός κλαμπ που μιμείται εξαιρετικά τους ηθοποιούς Νίκο Σταυρίδη και Βασίλη Αυλωνίτη.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει