Ο άγγελος και ο παράνομος (1947) [HD 720p] ελληνικοί υπότιτλοι

51 Προβολές
Published
Υπόθεση: Μετά από μια άγρια συμπλοκή, ο Κουίρτ Ίβενς (John Wayne ), διαβόητος παράνομος της Άγριας Δύσης, καταλήγει πληγωμένος και σε ημιλυπόθυμη κατάσταση μπροστά από τη φάρμα μιας οικογένειας Κουακέρων. Εκεί θα δεχτεί την βοήθεια της Πενέλοπε Ουόρθ (Gail Russell) κόρης της οικογένειας, και θα αναρρώσει παίρνοντας μέρος στη ζωή της κοινότητας. Και ενώ βρίσκει, σταδιακά, τον εαυτό, θα χρειαστεί να επιλέξει μεταξύ του δικού του κόσμου και του κόσμου στον οποίο ζει η Πενέλοπε, γιατί το παρελθόν του τους χτυπά τη πόρτα.

Όντας ήδη ένας επιτυχημένος σταρ με τη μια επιτυχία μετά την άλλη, ο κινηματογραφικός θρύλος John Wayne επιλέγει για την επόμενη ταινία του (τη πρώτη του ως παραγωγός) να δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη ταλαντούχα Gail Russell. Η υπόθεση είναι απλή, δίνοντας λιγότερο χρόνο στα συνήθη θεάματα του είδους (πιστολίδι, κυνήγι βουβαλιών, κυνηγητό με άλογα), και βάζοντας σε "πρώτο πλάνο" τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο ήρωες.

Χρησιμοποιώντας ελάχιστα μέσα, οι δημιουργοί της ταινίας, αποδίδουν πάθη και εντάσεις για ένα κοινό που, το 1947, είχε ανάγκη από ανθρώπινες ιστορίες με καλούς και κακούς. Το γουέστερν ως είδος κυριαρχεί λοιπόν, γιατί ο ασπρόμαυρος ηθικός του καμβάς, διευκολύνει τον θεατή να εκτονώσει τα προσωπικά του γκρίζα συναισθήματα. Συναισθήματα πολύπλοκα και ακατανόητα πολλές φορές από τα οποία ο μεταπολεμικός άνθρωπος επιχειρεί να ξεφύγει, καταναλώνοντας περισσότερο. Στην ταινία, οι επιλογές είναι ξεκάθαρες: είτε προχωράς μπροστά και αφήνεις πίσω σου τις κακές συνήθειες, είτε μένεις δέσμιος των παθών σου.

Πρωτότυπος Τίτλος: Angel and the Badman
Βαθμολογία IMDb: 6,8/10
Σκηνοθεσία: James Edward Grant
Πρωταγωνιστούν: John Wayne, Gail Russell, Harry Carey, Irene Rich, Bruce Cabot, Lee Dixon, John Halloran
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει