Ο Πόλεμος του Τσαγιού (2019) [HD720p] ελληνικοί υπότιτλοι

86 Προβολές
Published
Υπόθεση: Πίσω στον 19ο αιώνα, οι δύο πανίσχυρες Αυτοκρατορίες, η Βρετανική και η Κινέζικη, βρίσκονταν σε στενές εμπορικές σχέσεις προσπαθώντας να καλύψουν τις εξαρτήσεις των κατοίκων τους. Οι Άγγλοι διοχέτευαν στη Κίνα το πανάκριβο όπιο που καλλιεργούσαν στις ινδικές αποικίες, για να εισάγουν - ναι, σωστά μαντέψατε - το πολύτιμο τσάι! Όταν, όμως, ο Άγγλο-Κινέζικός πόλεμος του οπίου (1839-1842), εμποδίσει τους Άγγλους από το να απολαύσουν το αγαπημένο τους ρόφημα, ένας πολύ ιδιαίτερος κατάσκοπος, ο Ρόμπερτ Φόρτσουν, ξεκινά από το Ηνωμένο Βασίλειο για να κλέψει φύλλα και φυτά τσαγιού από την Κίνα, ώστε να πάψει η εξάρτηση της Βρετανίας για τσάι.

Αποτελεί τελικά η κλοπή του τσαγιού από την Κίνα έναν λεκέ για τη φήμη της Αυτοκρατορίας; Με βάση τα άρτι αποκαλυφθέντα απομνημονεύματα αυτού του ιδιότυπου 007 και συνεντεύξεις ειδικών ξαναβλέπουμε τον πόλεμο του τσαγιού, διανθισμένο με δραματοποιημένες αφηγήσεις και ψηφιακά γραφικά.

Πρωτότυπος Τίτλος: Tea War: The Adventures Of Robert Fortune/ Les aventures de Robert Fortune ou comment le thé fut vole aux Chinois
Βαθμολογία IMDb: 8,7/10
Σκηνοθεσία: Charles-Antoine de Rouvre, Jerome Scomla
Κατηγορίες
Documentary
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει