288 ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ Ορέστης Μακρής Σοφία Βέμπο Σμαρούλα Γιούλη Διονύσης Παπαγιαννόπουλος Μαίρη Χρονοπούλου

138 Προβολές
Published
Η ταινία περιγράφει τις ζωές και την καθημερινότητα των κατοίκων μιας πολυκατοικίας, με τις χαρές, τους έρωτες και τα προβλήματά τους, αλλά και τις κωμικές καταστάσεις που βιώνουν.

Η κεντρική ιστορία είναι αυτή της Χαρούλας (Βούλα Χαριλάου), ανιψιάς του θυρωρού Μπάμπη (Ορέστης Μακρής), η οποία ξελογιάζεται και καθίσταται έγκυος από το Μίμη (Νίκος Καζής), γιο του στριφνού ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας Αγησίλαου Παπαφρονιμόπουλου (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) και της ψηλομύτας συζύγου του Φούλας (Μπεάτα Ασημακοπούλου). Ο Μίμης είναι ένας χαραμοφάης, που έχει αρραβωνιαστεί πάμπολλες φορές και φλερτάρει ασυστόλως χωρίς σοβαρό σκοπό.

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος έχει διπλό ρόλο στην ταινία, αφενός του αφηγητή που προλογίζει την ταινία (τον πρόλογο έγραψε ο ίδιος) και μας γνωρίζει τους ενοίκους και αφετέρου του Κύπριου σπουδαστή Πλάτωνα, που κατοικεί στην πολυκατοικία και συμμετέχει διαρκώς σε συλλαλητήρια για την Κύπρο.

Άλλοι χαρακτήρες-ένοικοι είναι ο βουλευτής Καλοχαιρέτας (Απόστολος Αβδής) που υπόσχεται αφειδώς διορισμούς ή ρουσφέτια με αντάλλαγμα ψήφους (σε κάθε αίτημα απαντά με τη λέξη "Ετελείωσε") χωρίς στη συνέχεια να τους πραγματοποιεί, η κυρία Κολλιαδήμα που περιποιείται τα σκυλιά της καλύτερα από παιδιά, καθώς και η οικογένεια Ασημομύτη (Γιώργος Γαβριηλίδης, Μαρίκα Κρεββατά, Ντίνα Τριάντη) που κερδίζει χρήματα κλέβοντας την εφορία και τα μέλη της τσακώνονται διαρκώς μεταξύ τους.
Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ηλικιωμένη κυρία Ευγενία, που είναι η ξεχασμένη πλέον αλλά κάποτε διάσημη τραγουδίστρια Τζένη Μπλάνς (Σοφία Βέμπο). Ακόμα και οι υπόλοιποι χαρακτήρες της ταινίας αγνοούν αρχικά την ταυτότητα της κυρίας Ευγενίας, μεταξύ αυτών και ο Αγησίλαος, που αναγνωρίζει από ένα τυχαίο γεγονός στο πρόσωπό της τη διάσημη Τζένη Μπλανς, που αποτελούσε κρυφό πόθο της νιότης του, οπότε αλλάζει άρδην προς το καλύτερο τη στάση του απέναντί της.

Δεν κατοικεί στην πολυκατοικία, αλλά την επισκέπτεται συχνά η Ντουντού Βράιλα (Σμαρούλα Γιούλη), που συνδέεται αισθηματικά με το Μίμη.

Στο τέλος της ταινίας, η οποία επιφυλάσσει αίσιο τέλος για όλους, το αίσθημα του Μίμη με τη Ντουντού διαλύεται και αυτός εντέλει αποκαθιστά τη Χαρούλα, που φέρνει στον κόσμο το παιδί τους. Έτσι ο Αγησίλαος συμπεθεριάζει με το Μπάμπη τον θυρωρό, ενώ τους ενώνει ο κοινός ενθουσιασμός για την έλευση του εγγονού τους
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει