Ο Μαγκούφης - 1959

192 Προβολές
Published
Ο Βασιλάκης (Μίμης Φωτόπουλος) είναι φανατικός κατά του γάμου. Μένει ως νοικάρης στο σπίτι της Φωτεινής (Γεωργία Βασιλειάδου), η οποία δεν κάνει τίποτε άλλο από το να τον παροτρύνει να παντρευτεί. Μάλιστα έχει βάλει σκοπό να τον παντρέψει με την Καίτη (Μάρθα Βούρτση), μια υπάλληλο στο μαγαζί του Βασιλάκη, η οποία τον αγαπά πραγματικά, ενώ ο Βασιλάκης δεν το έχει καταλάβει. Κάποια στιγμή, με τη συνεχή πλύση εγκεφάλου, ο Βασιλάκης αρχίζει να αλλάζει ιδέες και ρωτάει παντρεμένους φίλους και γνωστούς για τον έγγαμο βίο τους.

Όταν η Φωτεινή πηγαίνει για Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη, ο Βασιλάκης τυχαίνει να αρρωστήσει, και μην έχοντας κανέναν να τον φροντίσει, δέχεται την περιποίηση και τη φροντίδα της Καίτης. Έτσι, σιγά-σιγά αναπτύσσεται μεταξύ τους ένα αίσθημα και η νέα χρονιά τους βρίσκει αγκαλιασμένους. Ο Βασιλάκης θέλει να ζητήσει σε γάμο την Καίτη, μη γνωρίζοντας ότι πρόκειται για την κοπέλα που του προξένευε η Φωτεινή. Και όταν ο Βασιλάκης της ανακοινώνει τα νέα, εκείνη του φανερώνει ότι του έλεγε για την Καίτη. Τότε, ο Βασιλάκης, θεωρώντας ότι τον ξεγέλασαν ακυρώνει τον αρραβώνα.

Η Καίτη φεύγει από το μαγαζί και σχεδιάζει να φύγει με τη μητέρα της για την Αυστραλία, όπου μένει ο αδερφός της, ο οποίος της προξενεύει ένα γαμπρό. Ο Βασιλάκης μετανιώνει για την αθέτηση του λόγου και ζητάει στην Καίτη να παντρευτούν. Όταν εκείνη αρνείται, ο Βασιλάκης ετοιμάζεται να πουλήσει την επιχείρηση και να αλλάξει σπίτι, αλλά χάρη στην επέμβαση της Φωτεινής οι δυο τους οδηγούνται τελικά σε γάμο.

Ηθοποιοί
Μίμης Φωτόπουλος
Γεωργία Βασιλειάδου
Μάρθα Βούρτση
Γιάννης Φέρμης
Γιάννης Σπαρίδης
Αθηνά Μερτήρη
Γιώργος Τζιφός
Κική Βυζαντίου
Ζωή Βουδούρη
Γρηγόρης Βαρώσης

- Οι τανίες της δεκαετίας του 60 είναι μέρος της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και θα έπρεπε να διατίθενται δωρεάν η προβολή τους. Θα προσπαθώ συνεχώς να βρίσκω ταινίες που μπορούν να προβάλλονται στο Youtube δωρεάν για όλους χωρίς να έχω πρόθεση να δημιουργήσω οποιοδήποτε πρόβλημα.

- Η ταινία αυτή περιλαμβάνεται στο δωρεάν διαδραστικό βιβλίο ''Οι Ταινίες της Καρδιάς μας'' το οποίο μπορείτε να βρείτε εδω - https://itunes.apple.com/us/book/id1017099728

- Γίνε συνδρομητής εύκολα και γρήγορα εδώ - https://www.youtube.com/channel/UCwN_WZheqCZ3Q2K_MQyD8yw?sub_confirmation=1

- Αφιερώστε λίγο χρόνο και κάντε like στην σελίδα του βιβλίου στο Facebook - https://www.facebook.com/Οι-Ταινίες-Της-Καρδιάς-Μας-1052396171471534/

Αφιερώστε λίγο χρόνο και και κάντε like στην σελίδα της i-Pedia στο Facebook - https://www.facebook.com/ipediaforall/

Επίσημο τιτίβισμα :) εδώ - https://twitter.com/iPediaEbooks

PayPal Donations εδώ - https://www.paypal.me/iPediaEbooks

Τα υπόλοιπα βιβλία μου εδώ - https://itunes.apple.com/gr/author/κώστας-κατσούλης/id581365469?mt=11
*Το βιβλίο προς το παρόν απευθύνεται σε όσους διαθέτουν IOS συσκευή ή υπολογιστή της Apple.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει