Διακοπές στην Κύπρο μας (1971) Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκος Δαδινόπουλος, Δώρα Σιτζάνη

176 Προβολές
Published
Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος
Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης
Μουσική σύνθεση: Μάνος Λοϊζος
Παραγωγός: Διογένης Ηροδότου , Διονύσης Κουρουνιώτης
Εταιρία παραγωγής: Βήτα Φιλμ
Ηθοποιοί: Νίκος Δαδινόπουλος (Ανδρέας) , Δώρα Σιτζάνη (Τζούλια) , Μπέτυ Αρβανίτη , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , Γιώργος Κάππης , Τόνια Καζιάνη , Δήμητρα Δημητριάδου (I) , Γιώργος Βελέντζας , Νικήτας Πλατής , Θεόδουλος Μωρέας , Άγγελος Γεωργιάδης , Έλλη Κυριακίδου , Κώστας Μελλίδης , Ανδρέας Ποταμίτης , Μιχάλης Βιολάρης (τραγούδι)
Πλοκή: Ο Χατζηγιάννης κι ο Χατζηπαύλος, δύο κύπριοι οινοπαραγωγοί που μισούνται θανάσιμα, σχεδιάζουν να παντρέψουν τα παιδιά τους, την Τζούλια και τον Ανδρέα που σπουδάζουν στο Λονδίνο, μ\' έναν ευκατάστατο νέο και μια καλοβολεμένη νέα, αντιστοίχως. Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί όταν τα παιδιά επιστρέφουν στο νησί περιφρονούν τις επιλογές των γονιών τους και κάνουν του κεφαλιού τους. Ο Ανδρέας με τον φίλο του Σωτήρη και η Τζούλια με την εξαδέλφη της, Ρένα, εκδράμουν κατά τύχη στο ίδιο μέρος, την Πάφο, όπου και γνωρίζονται στο λιμανάκι και ερωτεύονται ο ένας τον άλλο, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν ποιος είναι ποιος. Ο Ανδρέας μάλιστα παριστάνει τον φτωχό ψαρά, που είναι στη δούλεψη του καπετάν-Νικόλα. Στην πορεία όλα ξεκαθαρίζουν, αλλά το αίσθημά τους είναι τόσο δυνατό που κάμπτει το μίσος των πατεράδων τους, καθώς μπροστά στον κίνδυνο να γκρεμοτσακιστούν τα παιδιά τους από το φρούριο του Κολύση –όπως απειλούν–, οι γονείς εξαναγκάζονται να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.
Η ταινία είναι Κυπριακής παραγωγής. Προβλήθηκε την σαιζόν 1971-1972 και έκοψε 60.571 εισιτήρια. Ήρθε στην 60η θέση σε 90 ταινίες.
Η ταινία επανακυκλοφόρησε το 1977 με τον τίτλο \"Ο Κυρ\' Γιώργης Και Οι Τρέλλες Του\", για να εκμεταλλευτεί τη δημοτικότητα του Διονύση Παπαγιαννόπουλου, που είχε γίνει αγαπητός στο ρόλο του κυρ-Γιώργη, στο τηλεοπτικό \"Λούνα Παρκ\".
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας \"Διακοπές Στην Κύπρο\", η Δώρα Σιτζάνη γνωρίστηκε με τον Μάνο Λοΐζο, με τον οποίο και παντρεύτηκαν το 1978.
Ο Νίκος Δαδινόπουλος και η Δώρα Σιτζάνη ερμηνεύουν σε πρώτη εκτέλεση το τραγούδι \"Κουτσή Κιθάρα\" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική Μάνου Λοΐζου.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει