Καραμπεσίνης - Το γλυκοχάραμα , Χατζηαντωνίου

94 Προβολές
Published
Συνθ.& μπουζουκι: Γιάννης Καραμπεσίνης
Τραγ.: Γιώρ­γος Χα­τζη­α­ντω­νί­ου β' φωνη Γ. Καραμπεσίνης
( Ηχογραφήση πρώτες εκτελέσεις 1965-1970 )

- Γιάννης Καραμπεσίνης
Λαϊκός τραγουδοποιός και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού!!, ..ίσως ο τελευταίος απ' τους σολίστες του μπουζουκιού που μεγαλούργησαν ως εκτελεστές στα θρυλικά studio της Columbia , στην δεκαετία του ΄50 αλλά ΚΑΙ στα πρώτα χρόνια αυτής του ΄60.
- Ο Γ. Καραμπεσίνης γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1931. Το 1960 θριάμβευε στο νυχτερινό κέντρο «Σπηλιά του Παρασκευά». Λίγο αργότερα, η μεγάλη επιτυχία του Τάμπα-Τούμπα έδωσε το όνομά της και στο κέντρο που τραγουδούσε..!!
- Από τα πιο γνωστά τραγούδια είναι τα εξής: Πήραν τα στήθια μου φωτιά, Κάψε με να ησυχάσω, Εσένα δεν σου άξιζε αγάπη, Η παντρεμένη, Τα μελιτζανιά σου μάτια, Θα φύγω κι ας πονώ, Του φτωχού ο πόνος, Τσιφτετέλι παιχνιδιάρικο, Ξημερώνει η γιορτή σου, Της φτώχειας τα παιδιά, Τσιφτετέλι με μπουζούκι, κά.

- Γιώρ­γος Χα­τζη­α­ντω­νί­ου (μέταλλο Καζαντζιδικής κοπής )
Στις 11 Φεβρουαρίου 1941 γεννήθηκε στη Λητή, ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, ένας πολύ καλός τραγουδιστής, ο Γιώργος Χατζηαντωνίου. Ξεκίνησε τη δισκογραφική του καριέρα το 1961, ενώ από το 1964 ως το 1980 εμφανίσθηκε σε πολλά λαικά μαγαζιά, αρχής γενομένης από το "Χάραμα" στο πλευρό του Γιάννη Παπαιωάννου.
Συνεργάστηκε με πολλούς από τους κορυφαίους λαικούς συνθέτες, όπως ο Τσιτσάνης, ο Καλδάρας, ο Χιώτης, ο 'κης Πάνου και άλλοι.Η μπάσα και στιβαρή λαική φωνή του , έκανε πολλούς εκείνη την εποχή να μιλήσουν για το νέο Καζαντζίδη.Δυστυχώς η συνέχεια της πορείας του , κατά τη δεκαετία του '70 , δεν ήταν ανάλογη.
Πέθανε στην Αθήνα στις 1 Σεπτεμβρίου 1997.
(Φαρ­μα­κω­μέ­να χεί­λη, Φί­λη­σα δυο ξέ­να χεί­λη, Τι κι αν ζούσαμε μαζί, Με­τρή­στε τις πλη­γές), του Ά­κη Πάνου (Δεν θέ­λω τη συ­μπό­νια κα­νε­νός, Για­τί δεν ήρ­θες τό­τε, Ρημαγμένη γειτονιά) κ.ά.,,

by MPOYZOYKI KAI MPOYZOYKSIDES!!!!
Facebook Page:
http://www.facebook.com/pages/MPOYZOYKI-KAI-MPOYZOYKSIDES/177880217337
laika - rebetika songs in Greece Bouzouki
Παλιά & Σπάνια Λαϊκά - Ρεμπέτικα & φωτογραφίες
Κατηγορίες
Greek Music
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει