Να οι δολοφόνοι (1956) Jean Gabin, Daniele Delorme

8 Προβολές
Published
Ο Αντρέ Σατλέν(Ζαν Γκαμπέν) είναι ένας εστιάτορας στο \"Le Halles\" του Παρισιού και διακεκριμένος σεφ υψηλών επιδόσεων. Ένα πρωί παρουσιάζεται στο εστιατόριό του η Κατρίν(Ντανιέλ Ντελόμ) κόρη της πρώην γυναίκας του Γκαμπριέλ(Λισιέν Μποκά) την οποία έχει να την δει εδώ και 20 χρόνια και μαθαίνει τώρα ότι έχει πεθάνει.
Την φιλοξενεί στο σπίτι του και στη συνέχεια της προσφέρει εργασία στο εστιατόριο παρά τις έντονες αντιρρήσεις της στριφνής γκουβερνάντας του.
Η Κατρίν γνωρίζει τον Ζεράρ (Ζεράρ Μλεν), έναν νεαρό φοιτητή ιατρικής προστατευόμενο του Αντρέ και τον φλερτάρει με τον τρόπο της. Ο Ζεράρ ενδίδει αλλά δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ίδιος αποτελεί μέρος ενός
σατανικού σχεδίου που έχει στο μυαλό της η Κατρίν, η οποία καταφέρνει τον κατά πολύ μεγαλύτερό της Αντρέ να την παντρευτεί, παρά τις αντιρρήσεις της γριάς μητέρας του.
Στόχος της Κατρίν και της ναρκομανούς μητέρας της, που τελικά δεν πέθανε, είναι η περιουσία του Αντρέ την οποία θα αποκτήσουν μόνο με τον θάνατό του.
Η Κατρίν αρχίζει και προσεγγίζει ανοιχτά τον Ζεράρ λέγοντας δόλια ψέματα για τον άντρα της και με διαβολική πειθώ και την μοναδική υποκριτική δυνατότητα που διαθέτει, θα γίνει ερωμένη του, βάζοντας έτσι σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου της: Την δολοφονία του άντρα της. Θα προσπαθήσει να πείσει τον Ζεράρ να πάρει ενεργό μέρος στο σατανικό σχέδιό της.
Σκηνοθεσία
Julien Duvivier
Σενάριο
Julien Duvivier
Maurice Bessy
Charles Dorat
Ηθοποιοί
Jean Gabin : Andre Chatelin
Daniele Delorme : Catherine
Gerard Blain : Gerard Delacroix
Lucienne Bogaert : Gabrielle
Germaine Kerjean : Mme Chatelin mere
Gabrielle Fontan : Mme Jules
Jean-Paul Roussillon : Amedee
Robert Pizani : le president
Aime Clariond : M. Prevost
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει