Αγγέλου Γιαννάκης - Τα πεταλάκια Τζιμ Αποστολου 1963 (Η ΣΟΥΣΤΑ)

120 Προβολές
Published
(Η ΣΟΥΣΤΑ) - Μπουζούκι Γιαννάκης Αγγέλου - (Αμερικη)
Jim Apostolou - Giannakis Aggelou - USA - Ta petalakia
Στίχοι: Νίκος Ρούτσος / Μουσική: Μανώλης Χιώτης
O Γιαννάκης Αγγέλου " το παιδί θαύμα " γεννήθηκε το 1936, από πιτσιρικάς ανέβηκε στο πάλκο πλάι σε μυθικά ονόματα του λαϊκού τραγουδιού.Πολλά νυχτερινά μαγαζιά εποχής, υπήρξαν το τερέν για τη δεξιοτεχνία του, ενώ συμμετείχε σε δεκάδες ηχογραφήσεις σε Columbia, Philips, RCA κ.ά..
- To 1960 εμφανίζεται στην ταινία «Η κυρία δήμαρχος» του ΡοΒήρου Μανθούλη με τη Γεωργία Βασιλειάδου, στο πλευρό των Καζαντζίδη-Μαρινέλλας και αφήνει το εμβληματικό παίξιμο του στην περίφημη Ζιγκουάλα αλλά και στην Καταχνιά.
- Το 1962 ακολουθεί τον Καζαντζίδη και την άγνωστη τότε Βίκυ Μοσχολιού στην περιοδεία τους στην Αυστραλία και παίζει σε 6 κομμάτια του Καζαντζίδη στις 45 στροφές, που μέχρι σήμερα δεν έχουν επανεκδοθεί και για χρόνια υπήρξαν μήλον της Έριδος για τους συλλέκτες. Συνεργάστηκε επίσης για χρόνια με τον Γιώργο Ζαμπέτα και μάλιστα είναι το δεύτερο μπουζούκι στο "Ποτέ την Κυριακή".
- Λατρεμένος του Ωνάση στα κέντρα, έμεινε πολλά χρόνια στις ΗΠΑ στα μέσα της δεκαετίας του '60, επισκεπτόμενος συχνά την πατρίδα !!! ...
- Στα 74 του χρόνια, έφυγε από την ζωή, χτυπημένος από την επάρατη νόσο .., ο σολίστας του μπουζουκιού Γιαννάκης Αγγέλου !!!

(ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
- Στη Χαλκίδα γεννήθηκε to 1912 ο Δημήτριος ή Τζιμ Αποστόλου ένας από τους σπουδαιοτερους τραγουδιστές της μεταπολεμικής περιόδου στις Η.Π.Α, όπου από το 1940 μέχρι τη δεκαετία του 1970 υπήρξε το πρώτο ονομα στο χώρο των ελλήνων μεταναστών, με πλούσια δισκογραφία!!!

by MPOYZOYKI KAI MPOYZOYKSIDES!!!!
Facebook Page:
http://www.facebook.com/pages/MPOYZOY...
laika - rebetika songs in Greece
Παλιά & Σπάνια Λαϊκά - Ρεμπέτικα & φωτογραφίες
.-.-.-.--.-..--..--..--.-.-.-.-..--.-.
Για να βρεις κυρά μου γούστα
πάμε τσάρκα με τη σούστα
να κρατάς το χαλινάρι
όλο σκέρτσο και καμάρι

ρεφραίν:
Τάκα τάκα τάκα τα πεταλάκια
ντρίγκι ντρίγκι ντρίγκι τα κουδουνάκια

Θα τραβήξουμε δυο ούζα
κι ο Ψαρής θα κάνει σούζα
κι αν δεν πάρουμε χαμπάρι
αγκαλιά θα μας τουμπάρει

ρεφραίν

Στη πηγή θα σταματήσω
τ' αλογάκι να ποτίσω
κι αν γουστάρεις μάνι μάνι
θα ξεζέψουμε στο χάνι

ρεφραίν ..
Κατηγορίες
Greek Music
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει