1821: Η πορεία προς τη Μεγάλη Στιγμή (1997) ντοκιμαντέρ Ε.Ρ.Τ.

233 Προβολές
Published
Υπόθεση: Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, που ξετυλίγει το χρονικό προετοιμασίας της Επανάστασης του 1821, εστιάζοντας στους πρωταγωνιστές της και στη δράση τους.

Το ιστορικό αυτό ντοκιμαντέρ, μέσα από ιστορικά στοιχεία και αναπαραστάσεις, αναφέρεται στην Επανάσταση του 1821 και στον τρόπο που αυτή προετοιμάστηκε και εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Ξεκινά με τη Φιλική Εταιρεία και τον όρκο που έδιναν τα μέλη της. Η αφοσίωση και η αγάπη στην πατρίδα ήταν υπέρτατο καθήκον για όλους τους αγωνιστές.

Οι Τούρκοι ποτέ δεν πίστευαν και δεν περίμεναν ότι οι Έλληνες θα ξεσηκωθούν και θα αντιδράσουν. Ακόμη και όταν οι φήμες για την Επανάσταση διαδίδονταν. Η προσπάθεια, όμως, να καταπνίξουν το ξεσηκωμό ήταν βάναυση. Οι βιαιότητες και οι λεηλασίες δεν είχαν τελειωμό.

Ο αφηγητής περιγράφει αναλυτικά την πορεία που διέγραψε η Επανάσταση και τις πόλεις από τις οποίες πέρασε. Σιγά-σιγά, όλη η χώρα συμμετείχε ενεργά και δραστήρια στον αγώνα για την απελευθέρωση. Απλοί άνθρωποι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και προσέφεραν ό, τι μπορούσαν με κάθε μέσο και τρόπο.

Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσαρόπουλος
Αφήγηση: Λήδα Δημητρίου, Άρης Γυφτόπουλος, Κώστας Ορεστιάδης
Κατηγορίες
Documentary
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει