Προτεινόμενα

ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ Τ' ΑΗΔΟΝΙ 1968

386 Προβολές
Published
Το βίντεο δεν προορίζεται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων . Όλα τα δικαιώματα ανήκουν στους παραγωγούς Το οπτικοακουστικό περιεχόμενο δεν ανήκει σε εμένα και δεν κάνω κέρδος από αυτό το βίντεο, δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων Αυτό είναι καθαρά και Μόνο για ψυχαγωγία Το Κανόνι και τ' Αηδόνι είναι ελληνική κωμική-δραματική ταινία του 1968, σε σκηνοθεσία Γιώργου και Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον τελευταίο να έχει γράψει και το σενάριο. Επίσης η παραγωγή, ανήκει στον πρώτο. Σπονδυλωτή ταινία, αποτελούμενη από τρεις αυτόνομες ιστορίες με κοινό θέμα: τη συμπεριφορά των Ελλήνων όταν βρίσκονται υπό ξένο ζυγό. ΠΛΟΚΗ
Η πρώτη, με τίτλο "Το ρολόι", είναι μια κωμική ιστορία που διαδραματίζεται στη Σύρο το 1943. Ο ιταλός διοικητής του νησιού προσπαθεί μάταια να επιβληθεί στους κατοίκους που χλευάζουν τις ιταλικές δυνάμεις κατοχής και συχνά σκαρώνουν έξυπνες φάρσες σε βάρος τους.

Η δεύτερη, με τίτλο "Ο Μυστικός γάμος", είναι μια μελαγχολική ιστορία αγάπης και διαδραματίζεται στην Κύπρο, το 1957, εποχή του ένοπλου αγώνα κατά των άγγλων κατακτητών. Λίγο πριν το γάμο του, ο μαχητής της ΕΟΚΑ Γρηγόρης Αυξεντίου (Γιώργος Τζώρτζης) αναγκάζεται να αφήσει τη μνηστή του ( Νίκη Τριανταφυλλίδη), η οποία δεν θα τον ξαναδεί ποτέ.

Η τρίτη ιστορία, "Οι Αντίπαλοι", είναι σουρρεαλιστική και διαδραματίζεται στην Πάτρα, την εποχή της γερμανικής κατοχής. Περιγράφει την παράξενη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα πλούσιο ντόπιο πατριώτη (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) και σε ένα Γερμανό αξιωματικό (Γιώργος Καμπανέλλης), που επιτάσσει ένα δωμάτιο στο σπίτι του. Ο Έλληνας δίνει έναν ιδιόμορφο αγώνα για να διώξει τον Γερμανό από το σπίτι του. Ο τελευταίος, όμως, βοηθάει όταν συλλαμβάνεται ο εμψωχωτής (Μάνος Κατράκης), φίλος του Έλληνα. Στο τέλος, καθώς ο Γερμανός εγκαταλείπει το σπίτι, αποχαιρετιούνται με ένα γάβγισμα όλο θλίψη.

Ηθοποιοί
Μάνος Κατράκης
Νίκη Τριανταφυλλίδη
Γιώργος Καμπανέλλης
Γιώργος Δάνης
Γιώργος Τζώρτζης
Βαγγέλης Καζάν
Διονύσης Παπαγιαννόπουλος
Θόδωρος Κατσαδράμης
Νάσος Κεδράκας
Σπύρος Κωνσταντόπουλος
Δημήτρης Κατσούλης
Μαρία Ζαφειράκη
Μάκης Λειβάδης
Κωνσταντίνος Παππάς
Κώστας Στύλιαρης
Αθηνόδωρος Προύσαλης
Αναστασία Πανταζοπούλου
Ελένη Κριτή
Γιώργος Καλατζής
Γιάννης Αλεξανδρίδης
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει