Προτεινόμενα

Αλίκη | 1963 (ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΑΙΝΙΑ) - Αλίκη Βουγιουκλάκη - Απαγορευμένη Ταινία

4,531 Προβολές
Published

Aliki My Love 1963 - FULL (Ολόκληρη η Ταινία)
Αλίκη" ή "Aliki My Love" , όπως είναι ο ξένος της τίτλος , μια συμπαραγωγή της Φίνος Φιλμ και της Aquarius Film. Είναι η πρώτη και μοναδική ξενόγλωσση (αγγλική) ταινία της καριέρας της. Η σκηνοθεσία είναι του Ρούντολφ Ματέ , το σενάριο του Τζωρτζ Σαιντ Τζωρτζ , οι χορογραφίες της Έλλης Ζουρούδη και η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Μαζί με την Αλίκη ο Τζες Κόνραντ , ο Γουίλφριντ Χάιντ Γουάιτ , η Κάθριν Καθ , ο Πάρις Αλεξάντερ κ.α.

Η πρώτη προβολή της ταινίας γίνεται αρκετά καθυστερημένα , στο Λονδίνο στις 10 Ιουνίου 1963. Στην Ελλάδα ακόμα πιο καθυστερημένα στις 23 Μαρτίου 1964 , κόβει 235.890 εισιτήρια και έρχεται 14η ανάμεσα στις 92 ταινίες της χρονιάς. Η Φίνος Φιλμ επένδυσε στην ταινία αυτή 9.000.000 δραχμές , δυστυχώς όμως δεν είχε ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία...Παρόλα αυτά η ταινία κερδίζει το βραβείο παραγωγής του Συμβουλίου Κινηματογράφου της Νότιας Καλιφόρνιας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η ταινία δεν προβλήθηκε ΠΟΤΕ στην ελληνική τηλεόραση!

Υπόθεση :Ένας κληρονόμος φτάνει σε ένα μικρό ελληνικό νησί για να μάθει μια μυστικη συνταγή της θείας του. Εκεί θα γνωρίσει την Αλίκη, τη δασκάλα του νησιού και σύντομα θα ξεκινήσει ένα ειδύλλιο μεταξύ τους.

Κατηγορίες
Greek Films
  • RC_Andreas Αποκλεισμένο

    σε εμένα παίζει

  • NIKH Αποκλεισμένο

    Πος μπορώ να το δω

  • Ελενα

    Τελεια