Μπετόβεν και μπουζούκι (1965) Μίμης Φωτόπουλος, Νίκος Σταυρίδης

251 Προβολές
Published
Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος
Συγγραφέας: Γιώργος Ασημακόπουλος , Παναγιώτης Παπαδούκας , Βασίλης Σπυρόπουλος.
Σενάριο: Γιώργος Ασημακόπουλος.
Μουσική σύνθεση: Μάνος Λοϊζος
Ηθοποιοί: Μίμης Φωτόπουλος (Μένιος Ντάντας) , Νίκος Σταυρίδης (Ντολτσέτο) , Μπεάτα Ασημακοπούλου (Μάργκαρετ) , Γιάννης Γκιωνάκης (Φίλιππας) , Σταύρος Παράβας (Φίφης) , Τάκης Μηλιάδης (Πελοπίδας) , Σωτήρης Μουστάκας , Χάρης Παναγιώτου , Αγγελική Μπαρούτσου , Αλέκα Στρατηγού , Σπύρος Κωνσταντόπουλος , Μαρία Ιωαννίδου , Σπύρος Ολύμπιος , Νίκος Τσουκαλάς , Μάκης Πανώριος , Βαγγέλης Σειληνός , Κλειώ Δενάρδου (τραγούδι).
Πλοκή: Ο μαέστρος Ντολτσέτο, καθηγητής κλασσικής μουσικής, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα για να ζήσει αυτός και η κόρη του, Τζούλια, αλλά η οικονομική κατάσταση του δεν είναι καθόλου καλή, αφού ούτε οι μαθητές του δεν έχουν χρήματα για να τον πληρώσουν. Δεν συμπαθεί καθόλου το γείτονα του, Μένιο Ντάντα, που είναι λαϊκός σύνθετης και οργανοπαίκτης. Ο σκηνοθέτης Φίφης γυρίζει ταινία με πρωταγωνίστρια την Μάργκαρετ αλλά διώχνει τον μπουζουκτζή Μήτσακα και χρειάζεται επειγόντως έναν λαϊκό σύνθετη. Ανακαλύπτει και καταφέρνει να αναδείξει τον Μένιο σε πρώτο όνομα. Η συμφιλίωση της κλασσικής και της λαϊκής "σχολής" θα έλθει χάρη στον έρωτα του γιού του Μένιου και της κόρης του Ντολτσέτο.
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1965-1966 και έκοψε 273.886 εισιτήρια. Ήρθε στην 17η θέση σε 101 ταινίες.
Το βίντεο δεν προορίζεται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων . Όλα τα δικαιώματα ανήκουν στους παραγωγούς Το οπτικοακουστικό περιεχόμενο δεν ανήκει σε εμένα και δεν κάνω κέρδος από αυτό το βίντεο, δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων Αυτό είναι καθαρά και μόνο για ψυχαγωγία
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει