17 στιγμές της άνοιξης (1973) 11ο επεισόδιο

72 Προβολές
Published
Εγγραφείτε και στο άλλο μου κανάλι mak mar 6. Το mak mar 6A το διέγραψα

Ο Συνταγματάρχης Μαξ Ότο φον Στίρλιτζ του τμήματος αντικατασκοπείας των ναζί είναι ένας αξιωματικός με κύρος και φοβερές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Μαζί με τον άμεσα προϊστάμενό τον Ταξίαρχο Σέλενμπεργκ, συνθέτουν ένα δίδυμο που κινείται στο παρασκήνιο κι εκπληρώνει όλες τις εμπιστευτικές αποστολές του Στρατηγού των SS, του περιβόητου Χίμλερ.
Τον Φεβρουάριο του 1945, λίγους μήνες πριν την πτώση του ναζισμού, η στάση του και οι ενέργειές του γίνονται αν μη τι άλλο αμφιλεγόμενες και γεννούν υποψίες σε πολλούς ανώτερους απ’ αυτόν αξιωματικούς σε έτερες Υπηρεσίες. Είναι ο φθόνος για την προσωπικότητα του Στίρλιτζ που τους κινεί ή κρύβεται κάτι άλλο;
Σκηνοθεσία: Tatyana Lioznova
Σενάριο: Yulian Semyonov
Ηθοποιοί: Vyacheslav Tikhonov, Leonid Bronevoy, Ekaterina Gradova

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Yulian Semyonof, η μίνι αυτή τηλεοπτική σειρά θεωρείται η καλύτερη κατασκοπευτική που έχει γυριστεί ποτέ για οποιονδήποτε τηλεοπτικό φορέα ανά την υφήλιο. Η άψογη σκηνοθεσία, το γεμάτο πλοκή και ανατροπές σενάριο, οι τέλειες υποκριτικές παρουσίες και η λιτά επιτηδευμένη ασπρόμαυρη εικόνα συνθέτουν ένα αριστούργημα, αξεπέραστο ακόμα και σήμερα.
Η προβολή των επεισοδίων ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου 1973 και τέλειωσαν στις 24 του ιδίου μηνός, σπάζοντας και διατηρώντας μέχρι και σήμερα το ρεκόρ τηλεθέασης με 80 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά επεισόδιο στην πρώτη προβολή. Μάλιστα υπάρχει ένα ρητό που λέγεται στη Ρωσία: «Η Μόσχα ερήμωσε μόνο δύο φορές στην ιστορία της, όταν της επιτέθηκε ο Χίτλερ και όταν προβλήθηκε πρώτη φορά η σειρά».

Στην χώρα μας προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 από την ΝΕΤ (τότε ΕΡΤ2) υπό τον τίτλο «17 Στιγμές της Άνοιξης».
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει