Προτεινόμενα

Ο αδελφός μου ο λόρδος - 1966.

761 Προβολές
Published

Περίληψη
Ένας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων, ο Χάρης, τρώει όλα του τα χρήματα στους ράφτες καθώς έχει τη λόξα να θέλει να εμφανίζεται σαν «λόρδος». Τσακώνεται διαρκώς με τον αδελφό του, τον Βασίλη, που είναι κι αυτός άνθρωπος του μεροκάματου (ελαιοχρωματιστής), και επιβαρύνεται ολομόναχος τα έξοδα του σπιτιού. Ο Χάρης πιστεύει πως με την εμφάνισή του κάποτε θα κατορθώσει να ρίξει μια πλούσια κοπέλα και έτσι να αλλάξει τη ζωή του, διαμιάς. Η Μάρθα, όμως, η ζάπλουτη κόρη του εφοπλιστή Καραπεζή, ερωτεύεται και παντρεύεται τον αδελφό του Βασίλη, εξαιτίας τού ότι ο τελευταίος τής έσωσε τη ζωή, αδιαφορώντας για τη γνώμη του πατέρα της αλλά και για τα λεφτά του.

Μια ταινία που ανήκει στις «προβλέψιμες» και που κατορθώνει ωστόσο να ξεχωρίσει είναι και η ταινία με τίτλο «Ο αδελφός μου ο λόρδος», η οποία γυρίστηκε το 1966 από την Ανζερβός.

Το κοινό της εποχής πάντως επιβράβευσε την ταινία, η οποία στην πρώτη της προβολή το 1966 έκοψε 234.180 εισητήρια και ήρθε 20η ανάμεσα στις 117 ταινίες της σεζόν εκείνης. Καθόλου άσχημα δηλαδή.

Ηθοποιοί:
ΠΑΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΡΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΓΚΙΩΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΡΕΒΑΤΑ ΜΑΡΙΚΑ, ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ, ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ ΚΛΕΩ, ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΑΙΤΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΗΣ ΣΤΑΘΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΚΑΣΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΜΙΤΣΗ, ΓΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΛΑΤΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.

Σενάριο:
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δ/ντής Φωτογραφίας:
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ηχολήπτης:
ΚΟΝΤΟΣ ΤΑΚΗΣ

Σκηνογράφος:
ΚΑΠΟΥΡΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Μουσική Σύνθεση:
ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βοηθ. Δ/ντή Φωτογραφίας:
ΠΕΤΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

Μακιγιάζ:
ΒΟΤΣΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

Τραγουδιστής:
ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΧΑΡΟΥΛΑ

Χορογράφος:
ΣΕΙΛΗΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Χορευτές:
ΣΕΙΛΗΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΜΑΡΝΕΡΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΥ ΠΟΠΗ, ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΥ ΜΑΙΡΗ, ΣΤΟΥΡΑΪΤΟΥ ΚΑΙΤΗ, ΣΤΟΥΡΑΪΤΟΥ ΝΤΙΝΑ, ΓΑΛΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

Φωτογράφος-Πλατώ:
ΑΔΑΜ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δ/ντής Παραγωγής:
ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

- Οι τανίες της δεκαετίας του 60 είναι μέρος της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και θα έπρεπε να διατίθενται δωρεάν η προβολή τους. Θα προσπαθώ συνεχώς να βρίσκω ταινίες που μπορούν να προβάλλονται στο Youtube δωρεάν για όλους χωρίς να έχω πρόθεση να δημιουργήσω οποιοδήποτε πρόβλημα.

- Η ταινία αυτή περιλαμβάνεται στο δωρεάν διαδραστικό βιβλίο ''Οι Ταινίες της Καρδιάς μας'' το οποίο μπορείτε να βρείτε εδω - https://itunes.apple.com/us/book/id1017099728

- Γίνε συνδρομητής εύκολα και γρήγορα εδώ - https://www.youtube.com/channel/UCwN_WZheqCZ3Q2K_MQyD8yw?sub_confirmation=1

- Αφιερώστε λίγο χρόνο και κάντε like στην σελίδα του βιβλίου στο Facebook - https://www.facebook.com/Οι-Ταινίες-Της-Καρδιάς-Μας-1052396171471534/

Αφιερώστε λίγο χρόνο και κάντε like στην σελίδα της i-Pedia στο Facebook - https://www.facebook.com/ipediaforall/

Επίσημο τιτίβισμα :) εδώ - https://twitter.com/iPediaEbooks

PayPal Donations εδώ - https://www.paypal.me/iPediaEbooks

Τα υπόλοιπα βιβλία μου εδώ - https://itunes.apple.com/gr/author/κώστας-κατσούλης/id581365469?mt=11
*Το βιβλίο προς το παρόν απευθύνεται σε όσους διαθέτουν IOS συσκευή ή υπολογιστή της Apple.

Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει