Προτεινόμενα

Η κυρία δήμαρχος (1960) Γεωργία Βασιλειάδου , Βασίλης Αυλωνίτης

872 Προβολές
Published

Κάντε εγγραφή και στα άλλα μου κανάλια (mak mar 6A & mak mar 6B) για περισσότερες ταινίες και σειρές ( Ξένες και Ελληνικές)

Σκηνοθεσία: Ροβήρος Μανθούλης
Σενάριο: Βίων Παπαμιχάλης , Νέστορας Μάτσας
Μουσική σύνθεση: Μάνος Χατζιδάκις , Αργύρης Κουνάδης
Εταιρία παραγωγής: Ανζερβός
Ηθοποιοί: Γεωργία Βασιλειάδου , Βασίλης Αυλωνίτης , Αλέκα Στρατηγού , Κούλα Αγαγιώτου , Νίκος Φέρμας , Αθηνά Τζιμούλη , Νίκος Κούρκουλος , Άση Μιχαηλίδου , Μίλτος Τσίρκας , Στέλιος Καζαντζίδης (τραγούδι) , Μαρινέλλα (τραγούδι) , Άννα Χρυσάφη (τραγούδι).
Πλοκή: Στην πλατεία ενός γραφικού νησιού του Σαρωνικού υπάρχουν δύο ταβέρνες, εκείνη της Ασπασίας Ζορμπαλά (Γεωργία Βασιλειάδου) και εκείνη του Ανάργυρου Προκόπη (Βασίλης Αυλωνίτης), πρώην επιλοχία του ελληνικού στρατού. Ο διαρκής μεταξύ τους πόλεμος δεν επηρεάζει τα παιδιά τους που αγαπιούνται και βλέπονται στα κρυφά. Η προκήρυξη των δημοτικών εκλογών δημιουργεί ένα νέο πεδίο διαμάχης των δύο ταβερνιάρηδων, καθώς αμφότεροι θέτουν υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου και αρχίζουν να υπόσχονται απ’ τα μπαλκόνια λαγούς με πετραχήλια. Τα παιδιά τους όμως άλλα μαγειρεύουν προκειμένου να κάνουν τους γονείς τους να μονοιάσουν, ώστε να δουν κι αυτά μια άσπρη μέρα. Με μια σκηνοθετημένη αυτοκτονία της κόρης, κάνουν την υποψήφια δημαρχίνα να αποσυρθεί, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον μέχρι πρότινος μισητό αντίπαλό της. Ακολούθως, τόσο η ίδια όσο και ο Ανάργυρος, αποδέχονται το γάμο των παιδιών τους.
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1959-1960 και έκοψε 35.919 εισιτήρια. Ήρθε στην 22η θέση σε 52 ταινίες. Ο Στέλιος Καζαντζίδης και η Μαρινέλλα ερμηνεύουν τα τραγούδια \"Για μας ποτέ μην ξημερώσει\" και \"Ζιγκουάλα\" σε στίχους και μουσική Στέλιου Καζαντζίδη. Η Μαρινέλλα ερμηνεύει το τραγούδι \"Αλλάξανε τα πράγματα\" σε στίχους και μουσική Αργύρη Κουνάδη.

Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει