Προτεινόμενα

Οι Έλληνες στον πόλεμο της Κορέας (1950-1955)

427 Προβολές
Published
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ
Αμερικανοί βετεράνοι που έλαβαν μέρος στον πόλεμο της Κορέας μαζί με τους Έλληνες εναντίων των Κινέζων, μιλούν για το θάρρος, την ανδρεία και την εξυπνάδα των Ελλήνων.
Λίγα λόγια για τους Έλληνες στον πόλεμο της Κορέας:
Το Εκστρατευτικό Σώμα Ελλάδας στην Κορέα (αναφέρεται και με τα αρχικά ΕΚ.Σ.Ε.) (1950-1955), αποτελούσε την πρώτη ελληνική συμμαχική αποστολή στα πλαίσια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Τα Εκστρατευτικό Σώμα Ελλάδας περιελάμβανε δυνάμεις του στρατού ξηράς και της αεροπορίας. Συγκεκριμένα, αποτελούνταν από τάγμα συνολικής δύναμης 1.000 ατόμων και σμήνος της βασιλικής αεροπορίας από 67 άτομα, με 7 αεροσκάφη C-47 Ντακότα.
Το ελληνικό τμήμα αποσύρθηκε από την Κορέα το φθινόπωρο του 1955, με απόφαση της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή, και ως εκδήλωση για το ανθελληνικό πογκρόμ που είχε οργανωθεί στην Τουρκία (που συμμετείχε και αυτή στην Κορέα) εναντίον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

FAIR USE NOTICE: This video has been posted to further advance our understanding of environmental, political, human rights, economic, Technological, democratic, scientific, and social justice issues which constitutes a \"fair use\" of any such copyrighted material as provided for in section 107 of the US Copyright Law. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107 for research and educational purposes.
Κατηγορίες
Education
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει