Γυναίκες Δηλητήριο (1993)

186 Προβολές
Published
Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Γυναίκες δηλητήριο
Έτος: 1993
Διάρκεια:
Είδος: Κωμωδία
Εταιρία παραγωγής: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Kineton
Σκηνοθεσία: Νίκος Ζερβός
Σενάριο: Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά
Μουσική σύνθεση: Κώστας Τουρνάς
Φωτογραφία: Ντίνος Κατσουρίδης

Ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος (Αλέξανδρος), Ηλίας Λογοθέτης (Κωνσταντίνος), Νάντια Μουρούζη (αδελφή Στυλιανή), Αθηνά Τσιλύρα (Βέρα), Γιάννης Καρατζογιάννης (Τάσος), Βαλέρια Χριστοδουλίδου (Εβίτα), Άλκης Παναγιωτίδης (Μάρκος), Γιολάντα Μπαλαούρα (Μπέμπα), Σπύρος Μπιμπίλας (κ. Μαμαλάκης), Ελισάβετ Ναζλίδου (κα Μαμαλάκη), Άλκης Ζερβός (δημοσιογράφος), Άννα Δήμα (κορίτσι video), Χριστόφορος Νέζερ (I) (κύριος δεξίωσης), Σπύρος Δρόσος(γκόμενος), Τζώννυ Βαβούρας (κ. Μαρτίνος), Σπύρος Μπουρνάζος (τεκνό), Κώστας Ρηγόπουλος (πατέρας), Άννα Κυριακού (μητέρα), Βλάσης Μπονάτσος(ηχολήπτης), Χάρρυ Κλυνν (εκπρόσωπος ΕΕΚ), Ανδρέας Βουτσινάς (ψυχαναλυτής), Σταμάτης Κραουνάκης (τραγούδι τίτλων), Περικλής Κασσανδρινός (αγόρι Α’), Βίβιαν Βαλσάμη (γραμματέας Βέρας), Δημήτρης Κατσιμάνης

Πλοκή: Ο Κωνσταντίνος Σεμπέκος είναι ένας επιτυχημένος ψυχίατρος, διάσημος για το βιβλίο του, που αφορά την σχέση των δυο φύλων. Είναι πλούσιος, έχει καλούς φίλους, ασθενείς που τον λατρεύουν και μια ιδανική σχέση με μια όμορφη και δραστήρια business woman. Ένα βράδυ, ενώ κάνει μια διάλεξη, ξεκινά σαν εφιάλτης ένας καταιγισμός γεγονότων που αναστατώνουν τη ζωή του.
Ο αδελφός του, ο Αλέξανδρος, επίδοξος νέος σκηνοθέτης αποπειράται να αυτοκτονήσει γιατί η κοπέλα του, η Εβίτα, διατηρεί παράλληλες σχέσεις και με άλλους άνδρες. Η ηλικιωμένη μητέρα του αποφασίζει να διώξει από το σπίτι τον πατέρα του και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, ως εικοσάρα, ενώ ο πατέρας του από το σοκ χάνει την ακοή του και αργότερα και την μιλιά του. Κάποιοι από τους ασθενείς του, με ερωτικά προβλήματα, παθαίνουν έξαρση δημιουργώντας τραγελαφικές καταστάσεις στο ιατρείο του. Η κουμπάρα του, που βρίσκεται σε κρίση γάμου με τον κουμπάρο, του κάνει ερωτική πρόταση και η γραμματεύς του, πρώην ασθενής του και κρυφά ερωτευμένη μαζί του, σε μια κρίση ζήλιας και μίσους, βάζει φωτιά στο σπίτι της αγαπημένης του.
Ο άψογος Κωνσταντίνος αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα με τρομερή ψυχραιμία μέχρι που ο συνδυασμός όλων αυτών των προσώπων σε μια τελική αναμέτρηση, όπου ο ένας προσπαθεί να δηλητηριάσει τον άλλον, ξεπερνά το φλεγματικό του χαρακτήρα και ανατρέπει «τα πιστεύω του» μιας ολόκληρης ζωής.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει