Things to Come (1936) Η Μέλλουσα Ζωή

54 Προβολές
Published
Η ταινία αναφέρεται στην φανταστική βρετανική πόλη «Everytown» (Κάθε πόλη). Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Τζον Κάμπαλ (Raymond Massey) δεν μπορεί να απολαύσει την ημέρα των Χριστουγέννων, το 1940, αναμένοντας τη δυσοίωνη είδηση ​​ενός πιθανού πολέμου. Ο επισκέπτης του Χάρντιγκ (Maurice Braddell) μοιράζεται τις ανησυχίες του, αλλά ο υπεραισιόδοξος φίλος Πάσγουορθυ (Edward Chapman) πιστεύει ότι δεν θα έρθει για να περάσει, ή ακόμα και αν γίνει, θα κάνει καλό στην επιτάχυνση της τεχνολογικής προόδου.
Μια βομβιστική επιδρομή στην πόλη εκείνη τη νύχτα οδηγεί σε γενική κινητοποίηση και παγκόσμιο πόλεμο. Κι ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται με όλη την ένταση, ο Καμπάλ, τώρα πιλοτάροντας ένα δίπλανο, καταρρίπτει ένα εχθρικό βομβαρδιστικό με ένα πιλότο. Προσγειώνεται και τραβά το βαριά τραυματισμένο εχθρό (John Clements) από τα συντρίμμια.
Καθώς στέκονται στην τρέλα του πολέμου, θα πρέπει να βάλουν σε αντιασφυξιογόνες μάσκες τους, καθώς δηλητηριώδες αέριο παρασύρεται προς την κατεύθυνσή τους. Όταν ένα μικρό κορίτσι τρέχει προς το μέρος τους, ο τραυματισμένος άνδρας επιμένει να βάλει τη μάσκα του, λέγοντας ότι θα πεθάνει έτσι κι αλλιώς. Ο Καμπάλ παίρνει το κορίτσι στο αεροπλάνο του, και αφήνει στον καταδικασμένο άνθρωπο ένα περίστροφο. Ο άνθρωπος δείχνει την ειρωνεία πως μπορεί να έχει δηλητηριάσει με αέρια την οικογένεια του παιδιού κι όμως αυτός την έσωσε. Κι αυτοκτονεί τότε.
Ο πόλεμος συνεχίζεται... Η ανθρωπότητα έχει φτάσει τα κατώτατα όρια της. Επιδημίες ξεσπούν. Ανεγκέφαλοι κυβερνούν τον πλανήτη, οδηγώντας τον στην καταστροφή. Άραγε θα υπάρξει σωτηρία; Θα υπάρξουν άραγε νουνεχείς άνθρωποι να βάλουν ένα τέλος σ΄αυτό τον όλεθρο όπου οδηγείτε η ανθρωπότητα;
Σκηνοθεσία: William Cameron Menzies
Σενάριο: H.G. Wells
Ηθοποιοί: Raymond Massey, Edward Chapman, Ralph Richardson

Το \"Things to Come\"(1936) είναι μια βρετανική ταινία επιστημονικής φαντασίας του παραγωγού Αλεξάντερ Κόρντα με σκηνοθέτη τον Γουίλιαμ Κάμερον Μένζιες. Προβλήθηκε στις αίθουσες το 1936 και διηγείται την μελλοντική ιστορία της γης από το 1940 έως το 2036. Το σενάριο, βασίστηκε στο διήγημα του H.G.Wells που το δημοσίευσε το 1935, ( η ιστορία τελειώνει εκεί το έτος \"2054 μ.Χ.).
Η ταινία, που γράφτηκε σ\' όλη τη διάρκεια του 1934, είναι αξιοσημείωτο πως προβλέπει τον Β\' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου είναι μόλις 60 μήνες μακριά, έχοντας ξεκινήσει όχι τα Χριστούγεννα του 1940, αλλά την 1η Σεπτεμβρίου 1939. Η γραφική απεικόνιση του στρατηγικού βομβαρδισμού στις σκηνές στις οποίες η Everytown ισοπεδώνεται από την αέρος επίθεση και η κοινωνία καταρρέει σε βαρβαρότητα, απηχεί τις προπολεμικές ανησυχίες για την απειλή του ότι \"ο βομβιστής θα παίρνει τα πάντα\". Ο Wells, προφήτης της αεροπορικής ισχύος, είχε περιγράψει εναέριες πολεμικές επιχειρήσεις στο Anticipations (1901) και το The War in the Air (1908).
Ως επιστημονικής φαντασίας η ταινία δείχνει που μπορεί να φτάσει το ανθρώπινο γένος, οδηγούμενο από άφρονες ηγεμόνες αλλά και άβουλους, πειθήνιους πολίτες. Μακάρι να βρεθούν τα φαεινά εκείνα μυαλά για να οδηγήσουν την ανθρωπότητα κάπως έτσι όπως περιγράφεται στην εξαιρετική αυτή βρετανική ταινία.
Στην χώρα μας προβλήθηκε υπό τον τίτλο \"Η Μέλλουσα Ζωή\".
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει