Μην είδατε τον Παναή Καταζητείται ο Βέγγος- 1962

Ευχαριστώ! Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Δεν σας άρεσε αυτό το βίντεο. Ευχαριστώ για τα σχόλια!

Προστέθηκε από RC_Andreas
29 Προβολές
Το Μην είδατε τον Παναή; (γνωστό και ως Καταζητείται: ο Βέγγος ή Βέγγος, ο τρεχάλας) είναι ελληνική κινηματογραφική, ασπρόμαυρη, κωμική ταινία του 1962, σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου. Το σενάριο γράφτηκε από τον Ναπολέοντα Ελευθερίου. Πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Βέγγος, Ανδρέας Μπάρκουλης και Χριστίνα Αποστόλου.

Η ταινία επικεντρώνεται σε δύο γκαρσόνια (τον Φάνη και τον Πανάη), τα οποία αναγκάζονται να φύγουν από το κέντρο που δουλεύουν, και να εξαφανιστούν γιατί μία ερωμένη θα ψάξει να βρει τον έναν από τους δύο. Τελικά διαφεύγουν στη Χαλκίδα, όπου και τους περιμένουν νέες περιπέτειες με γυναίκες, οι οποίες θα καταλήξουν σε γάμο, όμως ο Παναής, θα το σκάσει την πρώτη νύχτα του γάμου.

Δύο γκαρσόνια ο Φάνης και ο Παναής δουλεύουν σε ένα εξοχικό κέντρο ο Πλάτανος, χωρίς να έχουν και πολλή δουλειά. Κάποια στιγμή ο Φάνης δέχεται ένα τηλεφώνημα, στο οποίο μία πρώην ερωμένη του, που τα έχει φτιάξει με έναν χασάπη, τον ενημερώνει ότι ο σύντροφός της, θα κινηθεί προς το κέντρο να σκοτώσει το γκαρσόνι που δουλεύει εκεί. Ο Παναής, μόλις έμαθε ότι ο χασάπης δεν ξέρει ποιος είναι ο Φάνης, φοβούμενος για τη ζωή του το έβαλε στα ποδιά. Τελικά, και οι δύο έφυγαν, ώστε να χάσει τα βήματά της ο χασάπης. Στο τρένο, οι δύο τους θα γνωρίσουν τη Μιράντα, η οποία ταξιδεύει με τη θεία της και τον πατέρα της.

Οι πέντε τους τελικά θα συνεχίσουν να κάνουν παρέα και στη Χαλκίδα, ενώ ο Φάνης με την κόρη θα ερωτευθούν. Επίσης, και οι δύο εργάζονται σε ένα ξενοδοχείο. Ωστόσο, στο μέρος θα καταφτάσει και η πρώην ερωμένη του Φάνη, η οποία θα χαλάσει το ειδύλλιο που είχε δημιουργηθεί με εκείνον και τη Μιράντα. Έτσι, ο Φάνης σκέφτεται να παραστήσει αυτοκτονία, για να της δείξει πόσο την αγαπά. Παρόλα αυτά, τον βλέπει ο Παναής, ο οποίος έντρομος διαβάζει το γράμμα του Φάνη και πάει να ειδοποιήσει τη Μιράντα.

Όταν έρχεται η Μιράντα τότε εκείνος σταματάει την "παράσταση". Η ταινία τελειώνει με τον Φάνη να νυμφεύεται τη Μιράντα, και τον Παναή τη θεία της (πιο πολύ για οικονομικό συμφέρον ο δεύτερος). Το πρώτο ζευγάρι περνάει μία παθιασμένη πρώτη νύχτα του γάμου, σε αντίθεση με τον Παναή, που όταν βλέπει τη θεία πιο ελαφριά ντυμένη φωνάζει: «Βοήθεια! Στοιχειό!» και πηδά από το μπαλκόνι, κι όταν τον ρωτά αυτή που πάει εκείνος απαντά: «Μην είδατε τον Παναή!».

Ηθοποιοί:

Θανάσης Βέγγος... ως ο Παναής Παπαπαναγόπουλος
Ανδρέας Μπάρκουλης... ως ο Φάνης Παντελόπουλος
Χριστίνα Αποστόλου... ως η Μιράντα
Κώστας Δούκας... ως ο Παντελής (πατέρας της Μιράντας)
Αθηνά Μερτήρη...ως η θεία της μιράντας (η Λουιζα)
Νίτσα Μαρούδα...ως Πιπίτσα
Μυρέλα Τσάρα... πρώην ερωμένη του Φάνη
Ζανίνο... ως ο χασάπης
Γιάννης Μπέρτος... ως Τηλέμαχος
Πέτρος Πανταζής... ως πελάτης του εξοχικού κέντρου
Τζίνα Βούλγαρη...ως πελάτισσα του εξοχικού κέντρου
Δημήτρης Κατσούλης...ως καμαριέρης
Άγγελος Θεοδωρόπουλος...


- Οι τανίες της δεκαετίας του 60 είναι μέρος της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και θα έπρεπε να διατίθενται δωρεάν η προβολή τους. Θα προσπαθώ συνεχώς να βρίσκω ταινίες που μπορούν να προβάλλονται στο Youtube δωρεάν για όλους χωρίς να έχω πρόθεση να δημιουργήσω οποιοδήποτε πρόβλημα.

- Η ταινία αυτή περιλαμβάνεται στο δωρεάν διαδραστικό βιβλίο ''Οι Ταινίες της Καρδιάς μας'' το οποίο μπορείτε να βρείτε εδω - https://itunes.apple.com/us/book/id1017099728

- Γίνε συνδρομητής εύκολα και γρήγορα εδώ - https://www.youtube.com/channel/UCwN_WZheqCZ3Q2K_MQyD8yw?sub_confirmation=1

- Αφιερώστε λίγο χρόνο και κάντε like στην σελίδα του βιβλίου στο Facebook - https://www.facebook.com/Οι-Ταινίες-Της-Καρδιάς-Μας-1052396171471534/

Αφιερώστε λίγο χρόνο και και κάντε like στην σελίδα της i-Pedia στο Facebook - https://www.facebook.com/ipediaforall/

Επίσημο τιτίβισμα :) εδώ - https://twitter.com/iPediaEbooks

PayPal Donations εδώ - https://www.paypal.me/iPediaEbooks

Τα υπόλοιπα βιβλία μου εδώ - https://itunes.apple.com/gr/author/κώστας-κατσούλης/id581365469?mt=11
*Το βιβλίο προς το παρόν απευθύνεται σε όσους διαθέτουν IOS συσκευή ή υπολογιστή της Apple.
Κατηγορίες
Greek Films

Δημοσιευστε το σχολιο σας

Σχόλια

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει