Ορκιστείτε παρακαλώ (1982) Ανάντα Αμπουράντα (2ο Επεισόδιο)

153 Προβολές
Published

Η σειρά βασίστηκε στο βιβλίο του δημσιογράφου Μανώλη Καραμπατσάκη \"Ορκίζομαι να πω την αλήθεια\".
Σεναριογράφος της σειράς στα πρώτα 13 επεισόδια ήταν η Έλενα Πανταζώνη. Από το 14ο επεισόδιο και έπειτα την συγγραφή των σεναρίων ανέλαβε ο Κώστας Παπαπέτρος. Αντίστοιχα, σκηνοθέτης της σειράς στα πρώτα 13 επεισόδια ήταν ο Μήτσος Λυγίζος και από το 14ο επεισόδιο και έπειτα την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Δημήτρης Νικολαϊδης.
Από τις τελευταίες τηλεοπτικές σειρές που προβλήθηκαν από την ΥΕΝΕΔ πριν τη μετονομασία της σε ΕΡΤ2 τον Νοέμβριο του 1982.
Τα τελευταία 24 επεισόδια (του 3ου κύκλου, 1986-1987) σώζονται στο Αρχείο της ΕΡΤ και μάλιστα είναι διαθέσιμα για προβολή μέσω του site του Ψηφιακού της Αρχείου.
Από την άλλη μεριά, τα πρώτα 66 επεισόδια (των 2 πρώτων κύκλων) της σειράς ΔΕΝ σώζονται στο Αρχείο της ΕΡΤ, παρά το γεγονός ότι κάποια από αυτά προβλήθηκαν σε επανάληψη το 1986. Τα επεισόδια αυτά διεγράφησαν έπειτα από αυτή την επανάληψη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται η ΑΝΑΝΤΑ, μέντιουμ ινδικής (δήθεν) καταγωγής. Μηνύθηκε από τη ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΛΑΠΑΚΟΥ και την ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΤΑΣΙΑ) ΠΑΠΑΦΩΚΑ γιατί, εκτός από την απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών, όταν την επισκέφτηκαν, τους έκλεψε κατά τη διάρκεια υπνωτισμού τους ένα χρυσό αναπτήρα και ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια. Η ΑΝΑΝΤΑ δηλώνει αθώα και ισχυρίζεται άγνοια για τις κλοπές. Καταλυτικός μάρτυρας αποδεικνύεται η ΜΑΡΙΝΑ, ιδιωτική ντετέκτιβ, την οποία προσέλαβε η ΑΝΑΝΤΑ, για να λύσει το μυστήριο. Η ΜΑΡΙΝΑ δηλώνει ότι η ΤΑΣΙΑ και η ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ κατηγόρησαν αδίκως την ΑΝΑΝΤΑ, προκειμένου να δυσφημιστεί, καθώς και οι δύο ήταν εγκάθετες της Κας ΘΟΔΩΡΑΣ (καφετζού), που θέλει να πάρει την πελατεία της.
Σκηνοθέτης: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Συγγραφέας: ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΚΗΣ-Δημοσιογράφος
Ηθοποιοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΤΟΥΛΑ ΣΠΙΝΕΛΗ-ΤΑΣΙΑ, ΒΙΝΑ ΖΟΥΡΑ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΓΙΑΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΑΝΘΗ ΓΟΥΝΑΡΗ-ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ, ΑΝΤΑ ΠΑΤΡΕΛΗ-ΜΑΡΙΝΑ, ΣΟΥΛΗ ΣΑΜΠΑΧ-ΑΝΑΝΤΑ
Κείμενα: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
Μουσική Επιμέλεια: ΣΟΥΛΗ ΣΑΜΠΑΧ
Σκηνικά: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗΣ
Οργάνωση Παραγωγής: ΕΛΕΝΗ ΜΑΛΕΓΚΑΝΟΥ
Τηλεσκηνοθεσία: ΘΑΝΟΣ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗΣ

Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει