Προτεινόμενα

Ο μπούφος (1968) Γιώργος Πάντζας, Τζένη Ρουσσέα, Σωτήρης Μουστάκας (HD)

369 Προβολές
Published

Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος
Συγγραφέας: Νίκος Τσιφόρος , Πολύβιος Βασιλειάδης
Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Ζαμπέτας
Εταιρία παραγωγής: Α.Κ. Φιλμς
Ηθοποιοί: Γιώργος Πάντζας (Ηλίας Μπουντούνας) , Τζένη Ρουσσέα (Λίνα) , Ελένη Προκοπίου (Τζίλι) , Σωτήρης Μουστάκας (Ντίνος Ζαφειρίου) , Περικλής Χριστοφορίδης (Θέμος, αντιπρόεδρος) , Ρία Δελούτση , Ραφαήλ Ντενόγιας (Λέανδρος) , Γιώργος Τζιφός (Βαγγέλης) , Μιμίκα Νιάβη , Τζούλη Φόλευ , Νίκος Χατζηχρήστος , Νίκος Πασχαλίδης (Ιάσων Χατζηξεφτέρης) , Δημήτρης Νικολαϊδης (πρόεδρος) , Νίκος Ρίζος (Μαξ Ραλλάτος) , Γιώργος Ζαμπέτας (τραγούδι).
Χορογραφίες: Βαγγέλης Σειληνός
Πλοκή: Ένας μηχανικός εργάζεται σκληρά για την εταιρεία του χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα και χωρίς να παίρνει στα σοβαρά τις επίμονες παρατηρήσεις της γυναίκας του πάνω σ\' αυτό το θέμα. Όταν ένας επιχειρηματίας, από τη μια, και τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας του, από την άλλη, θα προσπαθήσουν να τον δελεάσουν για να εξυπηρετήσει τα αντικρουόμενα συμφέροντά τους στην κατασκευή ενός νέου δρόμου, ο μηχανικός θα αντιδράσει. Θα υποβάλει την παραίτησή του, αλλά οι μέτοχοι της εταιρείας, εντυπωσιασμένοι από το ήθος του, θα τον κάνουν διευθυντή.
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 133.136 εισιτήρια. Ήρθε στην 50η θέση σε 99 ταινίες.
Πρόκειται για διασκευασμένο σενάριο από τη θεατρική κωμωδία \"Οι Επάνω Και Οι Κάτω\" των Νίκου Τσιφόρου & Πολύβιου Βασιλειάδη.

Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει