Σαδιστές του εγκλήματος (1960) Peter Cushing (HD)

112 Προβολές
Published
Είδος: Crime | Horror
Εδιμβούργο 1828. Ο αριστοκρατικής καταγωγής Δρ Νοξ (Peter Cushing) είναι ένας επιφανής καθηγητής ανατομίας ο οποίος χρησιμοποιεί τεχνικές πολύ μπροστά από την εποχή του.
Αρνείται να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ιατρικής Κοινότητας και συνεχώς διαφωνεί με τους συναδέλφους του και το Ιατρικό Συμβούλιο για τον ηθικό χαρακτήρα των ενεργειών του.
Ωστόσο είναι εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των φοιτητών της Ακαδημίας που διευθύνει, γι\' αυτό και οι διαλέξεις του παρακολουθούνται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους υποψήφιους χειρουργούς.
Στην προσπάθειά του να εξελίξει την ιατρική επιστήμη και τη γνώση του επαγγέλματος, ο Δρ Νοξ αναγκάζεται να συνεργαστεί με προμηθευτές πτωμάτων (body-snatchers) ώστε να του παρέχουν τα \"αντικείμενα\" που χρειάζεται για την έρευνα.
Οι Ιρλανδοί μετανάστες Μπερκ (George Rose) και Χερ (Donald Pleasence) εντάσσονται στις τάξεις των \"προμηθευτών\", προκαλώντας μια άβολη επιχειρηματική σχέση με τον διάσημο χειρουργό και με σκοπό το εύκολο και γρήγορο χρήμα, αποφασίζουν να επιταχύνουν τη διαδικασία προμήθειας πτωμάτων, δολοφονώντας φτωχούς και άστεγους.
Άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι και νέοι, γίνονται στόχος για το θανάσιμο ντουέτο, αλλά ακόμη και όταν ο αριθμός των \"δειγμάτων\" αυξάνεται, ο Δρ Νοξ παραβλέπει τις μεθόδους τους προκειμένου να προωθήσει την έρευνά του.
Μετά όμως από τη δολοφονία ενός εκ των φοιτητών και του μικρού επαίτη Τζίμι, χαρακτηριστική φιγούρα στις φτωχογειτονιές του Εδιμβούργου, ο λαός θα ξεσηκωθεί ζητώντας το αίμα των δολοφόνων και το Ιατρικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να τον καθαιρέσει.
Τώρα ο Δρ Νοξ πρέπει να επιστρατεύσει όλες του τις ικανότητες για να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του επαγγέλματος και να δικαιολογήσει τις αμφιλεγόμενες ενέργειές του, ενόψει μιας σχεδόν καθολικής καταδίκης.
Director: John Gilling
Writers: John Gilling (original story), John Gilling
Stars: Peter Cushing, June Laverick, Donald Pleasence
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει