Το βαπόρι απ' την Περσία - ΘΕΜΗΣ ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ

271 Προβολές
Published
Ενα μικρο αφιερωμα σε εναν μεγαλο καλλιτεχνη!!!!
- ΘΕΜΗΣ ΜΑΥΡΑΕΙΔΗΣ - Ο ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ
(Άμφισσα 1957 - Αθηνα 1998)
themis salonitis - Amfissa
Facebook Page:
http://www.facebook.com/pages/MPOYZOYKI-KAI-MPOYZOYKSIDES/177880217337

7 Ιανουαρίου του 1977 - To Βαπόρι απ' την Περσία πιάστηκε...
Στις 7 Ιανουαρίου του 1977 το μότορσιπ (Γκλόρια), φορτωμένο με έντεκα τόνους κατεργασμένου χασίς, συνολικής αξίας 4 δισ. δραχμών, ερχόμενο από την Βηρυτό και με προορισμό της Αμβέρσα ή το Άμστερνταμ, σκάλωσε στην Κορινθία, όπως έγραψε λίγες μέρες αργότερα, ο Βασίλης Τσιτσάνης.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες χασίς που είχε κατασχεθεί μέχρι τότε στα παγκόσμια χρονικά.
Τα ρεπορτάζ των εφημερίδων ανέφεραν ότι το Γκλόρια ήταν πλευρισμένο στα Ίσθμια και περίμενε εντολές για την πορεία του, όταν βρέθηκαν πάνω του έντεκα τόνοι χασίς σκεπασμένοι με λινάτσες. Συνελήφθηκαν ο πλοίαρχος και οι ναυτικοί του πλοίου, μεταξύ αυτών και δυο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι είχαν κρυφτεί στις καμπίνες.
Οι άντρες του λιμενικού τους έριξαν καπνογόνα, αναγκάζοντας τους να ανέβουν στο κατάστρωμα. Βρέθηκαν ακόμη δυο πιστόλια τύπου μπράουνιγκ και πεντακόσιες σφαίρες. Παραλήπτες του φορτίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν Λιβανέζοι υπήκοοι στην Αμβέρσα ή το Άμστερνταμ.
Ήταν προμελετημένη καρφωτή και μιλημένη. Ασφαλώς ήταν προμελετημένη και καρφωτή δουλειά, αφού, ο πλοίαρχος του (Γκλόρια) Νίκος Ξανθόπουλος, ο Κάπτεν Νικ, όπως τον αποκαλούσαν, ήταν άνθρωπος της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών DEA (Drug Enforcement Administration).
Ο (Κάπτεν Νικ) με τα εκάστοτε καράβια που είχε στην κατοχή του, είχε γυρίσει όλες τις θάλασσες του κόσμου και είχε γνωρίσει τους πάντες γύρω από τα κυκλώματα του εμπορίου ναρκωτικών, από τις χώρες παραγωγής, μέχρι και τον τελευταίο παραλήπτη χοντρέμπορο.
Λαθρέμπορος τσιγάρων στην αρχή της καριέρας του και ο ίδιος, διαφοροποιήθηκε στην πορεία, εξαιτίας του θανάτου ενός αδελφικού του φίλου από υπερβολική δόση μορφίνης. Από τότε ορκίστηκε στην καταπολέμηση των ναρκωτικών.
Αποδέχτηκε την πρόταση της DEA το 1964 και από τότε εισχωρούσε στα κανάλια των ναρκωτικών και έδινε πληροφορίες σχετικά με την διακίνηση.
Μερικές φορές, όπως στην περίπτωση του (Γκλόρια), παραλάμβανε ο ίδιος το εμπόρευμα με το καράβι του, ως μεταφορέας και το παρέδιδε στις λιμενικές αρχές....
ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150166280207338&set=a.443013037337.236704.177880217337&type=1&theater Από MPOYZOYKI KAI MPOYZOYKSIDES!!!!
Κατηγορίες
Greek Music
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει