Της μιας δραχμής τα γιασεμιά (1960) Ορέστης Μακρής, Κατερίνα Βασιλάκου

167 Προβολές
Published
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Λαμπρινός
Σενάριο: Ανδρέας Λαμπρινός
Μουσική σύνθεση: Κώστας Καπνίσης
Παραγωγός: Ανδρέας Λαμπρινός
Ηθοποιοί: Ορέστης Μακρής (παππούς) , Ηλίας Σταματίου (Αλέξης) , Κατερίνα Βασιλάκου (Άννα-Μαρία) , Έφη Οικονόμου (Ρένα) , Βαγγέλης Ιωαννίδης (μικρός με τα γιασεμιά) , Κώστας Δούκας (ταβερνιάρης) , Κώστας Μποζώνης (γκαραζιέρης) , Ρένα Ζορμπά , Δέσποινα Γουναροπούλου , Κώστας Παγώνης , Αντώνης Λεοντίδης , Γεράσιμος Μαλιώρης , Ε. Παρσακίδης , Γιώργος Πρωτόπαππας , Τζένη Βάνου (τραγούδι) , Δημήτρης Φάμπας (κιθάρα) , Γιάννης Δέδες (κιθάρα) , Ίων Αλεξιάδης (κιθάρα).
Πλοκή: Ο Αλέξης (Ηλίας Σταματίου) και η Άννα-Μαρία (Κατερίνα Βασιλάκου) γνωρίζονται και ερωτεύονται ο ένας τον άλλο, ύστερα από ένα ατύχημα με αυτοκίνητο. Ο Αλέξης είναι πλούσιος και η Άννα-Μαρία σπουδάζει μουσική. Ο παππούς της (Ορέστης Μακρής), ξακουστός μαέστρος, παίζει πλέον μουσική σε ταβέρνες για να κερδίζει το ψωμί του. Ένα πιτσιρίκι (Βαγγέλης Ιωαννίδης), που πουλάει γιασεμιά, βοηθά το ζευγάρι να μείνει ενωμένο στις δύσκολες στιγμές. Ο μέθυσος και ταλαιπωρημένος παππούς δέχεται τον Αλέξη, παρά τους φόβους του ότι θα συμβεί στην εγγονή του αυτό που συνέβη και στην κόρη του, η οποία εξαπατήθηκε και εγκαταλείφθηκε από έναν πλούσιο άνδρα.
Πρώτη κιμηματογραφική εμφάνιση για την Κατερίνα Βασιλάκου. Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1960-1961 και έκοψε 17.902 εισιτήρια. Ήρθε στην 28η θέση σε 58 ταινίες.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει