Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964) Ορέστης Μακρής

116 Προβολές
Published
******************************************************************************** ******************************************************************************** ******************************************************************************** *********************************************************Σκηνοθεσία: Στέλιος Ζωγραφάκης
Σενάριο: Νέστορας Μάτσας
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κατσαρός
Εταιρία παραγωγής: Ανζερβός
Ηθοποιοί: Ορέστης Μακρής (Αριστείδης) , Σμάρω Στεφανίδου (Ευδοκία) , Μίρκα Καλατζοπούλου , Νίκη Λινάρδου , Κλεοπάτρα Ρώτα , Γιώργος Δάνης , Θανάσης Μυλωνάς , Βασίλης Μαυρομάτης , Τόλης Βοσκόπουλος , Λαυρέντης Διανέλλος , Γιάννης Φέρμης (Φαίδων) , Γιάννης Γκιωνάκης , Βίκυ Μοσχολιού (τραγούδι)
Πλοκή: Ένας παραδοσιακός εκπαιδευτικός και αυστηρών αρχών πατέρας, ο Αριστείδης, ζει με την αδελφή του Ευδοκία και τις τρεις κόρες του, Μαρίνα, Λίζα και Χριστίνα. Τα κορίτσια, που ζουν πολύ περιορισμένα και κάτω από την αυστηρή επιτήρησή του, μηχανεύονται κάθε τόσο πάμπολλους τρόπους για να διασκεδάζουν, συχνά με τη βοήθεια της θείας τους. Όταν όμως ο πατέρας τους θέλει να τις παντρέψει με γαμπρούς της δικής του επιλογής –τον δεξί και τον αριστερό ψάλτη της ίδιας εκκλησίας–, τότε εκείνες παριστάνουν τις άρρωστες, τα δε αγόρια τους, Γιώργος και Δημήτρης, μεταμφιέζονται σε κοπέλες και παριστάνοντας τις φιλενάδες των κοριτσιών τις επισκέπτονται συχνά. Κάποτε όμως το μυστικό βγαίνει στο φως αλλά καθώς οι δύο νέοι ανήκουν σε καλές –και συνάμα πλούσιες– οικογένειες, φαίνεται να έχουν τα φόντα για έναν καλό γάμο. Τότε τα πράγματα αλλάζουν και ο αυστηρός κυρ-Αριστείδης δίνει τις ευλογίες του.
Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει