Δόκτωρ Ζι Βέγγος (1968) Θανάσης Βέγγος , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (720p)

259 Προβολές
Published

Σκηνοθεσία: Θανάσης Βέγγος
Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Ζαμπέτας
Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ , ΘΒ Ταινίες γέλιου
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος , Χρήστος Τσαγανέας , Νίτσα Τσαγανέα , Νόρα Κατσέλη , Κώστας Τύμβιος , Μάρσα Νεστορίδου , Κούλα Αγαγιώτου , Περικλής Χριστοφορίδης , Ρένα Πασχαλίδου , Βαγγέλης Παπαθανασόπουλος , Λάμπρος Αχείμαστος , Δημήτρης Σούλης , Τ. Τσαλαβρέτα , Χ. Μιχαλόπουλος , Κ. Σαββίδου , Φραγκούλης Φραγκούλης , Δημήτρης Σημηριώτης , Μαρία Παλαιολόγου , Σπύρος Μαλούσης , Γιώργος Λιαράκος , Χρίστος Παπαδόπουλος , Κώστας Παπαδόπουλος , Γιώργος Ζαμπέτας (μπουζούκι) , Μανταλένα (τραγούδι) , Φώτης Μεταξόπουλος (χορευτής).
Πλοκή: Ο Θανάσης, ένας ταλαίπωρος ανθρωπάκος που μόλις έχει κατορθώσει να στεριώσει σε μια δουλειά ως υπάλληλος κουρείου, εκλαμβάνεται από τον βιαστικό κύριο Απόστολο ως γιατρός και καλείται εσπευσμένα να σώσει τη μοναχοκόρη του Μπέλλα, η οποία θέλει να αυτοκτονήσει από ερωτική απογοήτευση, γιατί ο πατέρας της δεν την αφήνει να παντρευτεί ένα φτωχό βοηθό λογιστή, τον Αύγουστο. Ο Θανάσης της υπόσχεται να τη βοηθήσει κι αυτή γίνεται αμέσως καλά, αναγκάζοντάς τον όμως ακολούθως να ασκήσει την ιατρική και σε άλλους ασθενείς, όπως είναι η μητέρα της κι ένας φίλος του πατέρα της που θέλει να βγάλει τρελή την αδελφή του, τη Λευκή, για να βάλει στο χέρι την περιουσία της. Ο Θανάσης καταφέρνει να γλιτώσει τη Λευκή από τα νύχια του αδελφού της και να αποσπάσει τη συγκατάθεση του Απόστολου για τον γάμο της Μπέλλας με τον Αύγουστο, ο οποίος στο μεταξύ γίνεται αρχιλογιστής. Μετά ταύτα, ο «δόκτωρ» μας μένει και πάλι μόνος και ξαναπαίρνει τους δρόμους, μιας και μπορεί μεν να κάνει καλό στους άλλους, αλλά ποιο το όφελος για τον ίδιο;
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 268.968 εισιτήρια. Ήρθε στην 27η θέση σε 99 ταινίες.
Η Μανταλένα ερμηνεύει το τραγούδι \"Άκου τα Αηδόνια\" σε στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη-Τσάντα & μουσική Γιώργου Ζαμπέτα.
Η ταινία είναι συμπαραγωγή της \"Φίνος Φιλμ\" και της \"ΘΒ Ταινίες γέλιου\". Η διανομή και εκμετάλλευση της ταινίας δεν ανήκει στη \"Φίνος Φιλμ\".

Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει