Προτεινόμενα

Ένα ασύλληπτο κορόιδο (1969) Θανάσης Βέγγος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

478 Προβολές
Published

Κάντε εγγραφή και στο άλλο μου κανάλι (mak mar 6) για περισσότερες ταινίες και σειρές ( Ξένες και Ελληνικές)

Σκηνοθεσία: Θανάσης Βέγγος
Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης
Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ , ΘΒ Ταινίες γέλιου
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος (Θανάσης) , Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (Χαρούπογλου) , Γιώργος Βελέντζας (Σωτήρης) , Κώστας Παπαχρήστος (Αστυνόμος) , Κώστας Μεντής (Σταμάτης) , Δώρα Φύτιζα , Ζαννίνο (Χανς) , Νόρα Κατσέλη (Λίζα Χαρούπογλου) , Τάκης Μηλιάδης (Φον Τζίφρεν) , Υβόνη Βλαδίμηρου (Παναγούλα) , Ελένη Μεντή , Φραγκούλης Φραγκούλης , Αρετή Πιτσίκα , Στράτος Παχής , Ηλίας Γεωργιάδης , Κώστας Σταυρινουδάκης (Πασχάλης) , Γιώργος Σταθιάς , Δημήτρης Καρυστινός
Πλοκή: Ένας φτωχός κουρέας στην Πλάκα, ο Θανάσης, είναι ερωτευμένος με τη Λίζα, την κόρη του γείτονά του Χαρούπογλου, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης των Γερμανών. Στο σπίτι του τελευταίου έμενε ο Φον Τζίφρεν, ένας γερμανός συνταγματάρχης, που λίγο πριν εγκαταλείψει την Ελλάδα, έθαψε στην αυλή του κουρείου του Θανάση ένα θησαυρό. Ο Γερμανός και δυο φίλοι του έρχονται, μετά από χρόνια στην Αθήνα, και προτείνουν στον Θανάση να αγοράσουν το κουρείο του, αλλά εκείνος δεν δέχεται να το πουλήσει. Προσπαθούν με άλλα μέσα να αποκτήσουν το θησαυρό, βοηθούμενοι και από τον παλιό συνεργάτη τους, τον Χαρούπογλου. Ο αφελής Θανάσης, ο οποίος ωστόσο καταλαβαίνει τι συμβαίνει, βρίσκει την ευκαιρία να πάρει με τον τρόπο του εκδίκηση.
Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1968-1969 και έκοψε 178.895 εισιτήρια. Ήρθε στην 40η θέση σε 108 ταινίες.
Η ταινία ήταν συμπαραγωγή της \"Φίνος Φιλμ\" και της \"ΘΒ Ταινίες γέλιου\". Η διανομή και εκμετάλλευση της ταινίας δεν ανήκει στην \"Φίνος Φιλμ\".

Κατηγορίες
Greek Films
  • aral

    den pezi - blocked leei logo clopyright