Αϋπνία - Insomnia (2002) Al Pacino, Robin Williams, Hilary Swank (HD)

129 Προβολές
Published
Δυο ντετέκτιβ από το Λος Άντζελες, οι Will Dormer (Al Pacino) και Hap Eckhart (Martin Donovan) πηγαίνουν στην Αλάσκα, με σκοπό να εξιχνιάσουν τη δολοφονία μιας 17χρονης κοπέλας.
Εκεί, σε συνεργασία με το τοπικό τμήμα, η έρευνα μοιάζει με υπόθεση ρουτίνας, μέχρι που ο Will σκοτώνει (ατύχημα σε μια καταδίωξη του ενόχου, τον συνεργάτη του Hap. Ο Will αποφασίζει να αποκρύψει το γεγονός και από εκεί και πέρα αρχίζουν τα βάσανα του.
Εκτός απ` την αϋπνία που του προκαλεί το συνεχές φως της ημέρας (στην Αλάσκα την εποχή του θέρους ο ήλιος δε δύει ποτέ!) και οι τύψεις για το θάνατο του συνεργάτη του, έχει να αντιμετωπίσει την ντετέκτιβ Ellie Burr (Hilary Swank), μια νεαρή ιδεολόγο (και θαυμάστρια του αστυνομικού έργου του Will) που αναλαμβάνει την έρευνα για τις συνθήκες κάτω απ` τις οποίες πέθανε ο Hap και ο κλοιός στενεύει γύρω του. Ταυτόχρονα, ο δολοφόνος της κοπέλας Walter Finch (Robin Williams) που έχει δει τη σκηνή του θανάτου του ντετέκτιβ απ` το συνάδελφο του, τον εκβιάζει ότι θα μιλήσει και ζητάει την προστασία του.
Σκηνοθεσία: Christopher Nolan
Σενάριο: Hillary Seitz (screenplay), Nikolaj Frobenius (1997 screenplay)
Ηθοποιοί: Al Pacino, Robin Williams, Hilary Swank
Κατηγορίες
Eng Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει