Ορκιστείτε παρακαλώ (1982) Αγαθοκλής ο βιντεομανής (1ο Επεισόδιο)

254 Προβολές
Published

Η σειρά βασίστηκε στο βιβλίο του δημσιογράφου Μανώλη Καραμπατσάκη \"Ορκίζομαι να πω την αλήθεια\".
Σεναριογράφος της σειράς στα πρώτα 13 επεισόδια ήταν η Έλενα Πανταζώνη. Από το 14ο επεισόδιο και έπειτα την συγγραφή των σεναρίων ανέλαβε ο Κώστας Παπαπέτρος. Αντίστοιχα, σκηνοθέτης της σειράς στα πρώτα 13 επεισόδια ήταν ο Μήτσος Λυγίζος και από το 14ο επεισόδιο και έπειτα την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Δημήτρης Νικολαΐδης.
Από τις τελευταίες τηλεοπτικές σειρές που προβλήθηκαν από την ΥΕΝΕΔ πριν τη μετονομασία της σε ΕΡΤ2 τον Νοέμβριο του 1982.
Τα τελευταία 24 επεισόδια (του 3ου κύκλου, 1986-1987) σώζονται στο Αρχείο της ΕΡΤ και μάλιστα είναι διαθέσιμα για προβολή μέσω του site του Ψηφιακού της Αρχείου.
Από την άλλη μεριά, τα πρώτα 66 επεισόδια (των 2 πρώτων κύκλων) της σειράς ΔΕΝ σώζονται στο Αρχείο της ΕΡΤ, παρά το γεγονός ότι κάποια από αυτά προβλήθηκαν σε επανάληψη το 1986. Τα επεισόδια αυτά διεγράφησαν έπειτα από αυτή την επανάληψη.

Εκδίκαση υπόθεσης μήνυσης του ΑΓΑΘΟΚΛΗ ΧΑΤΖΗΠΕΡΔΙΚΑ, κρεοπώλη με ιδιαίτερη αδυναμία στις βιντεοκασέτες, κατά της συζύγου του ΜΑΡΙΑΣ για άσκηση σωματικής βίας, την οποία επίσης κατηγορεί για συζυγική απάτη, με συνυπεύθυνο τον ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΑΛΑΝΟ. Η ΜΑΡΙΑ τον είχε χτυπήσει με δίσκο στο κεφάλι, όταν επιτέθηκε στην ίδια και τον ΜΠΑΛΑΝΟ στο Cafe που είχαν συναντηθεί. Αποκαλύπτεται όμως ότι η ΜΑΡΙΑ, επειδή είχε φτάσει σε συναισθηματικό τέλμα, καθώς ο σύζυγος της έδειχνε ενδιαφέρον μόνο για τις βιντεοταινίες, του έδωσε να δει μία την οποία είχε γυρίσει η ίδια, με σκοπό ο σύζυγος να αναγνωρίσει το σημείο συναντήσεών της με τον ΜΠΑΛΑΝΟ, όπως και τα πρόσωπά τους. Στόχος της ήταν να κεντρίσει το ενδιαφέρον του ΑΓΑΘΟΚΛΗ μέσα από τη ζηλοτυπία.
Σκηνοθέτης: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Συγγραφέας: ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΚΗΣ-Δημοσιογράφος
Ηθοποιοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΝΗ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΙΑΜΗΣ-ΜΑΝΩΛΗΣ, ΤΟΛΗΣ ΠΟΛΑΤΟΣ-ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ, ΕΥΔΟΞΙΑ ΠΕΝΤΖΑΚΗ-ΜΑΡΙΑ.
Κείμενα: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
Μουσική Επιμέλεια: ΣΟΥΛΗ ΣΑΜΠΑΧ
Σκηνικά: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗΣ
Οργάνωση Παραγωγής: ΕΛΕΝΗ ΜΑΛΕΓΚΑΝΟΥ
Τηλεσκηνοθεσία: ΘΑΝΟΣ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗΣ
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΡΑΚΑΡΗΣ

Κατηγορίες
Greek Films
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει